Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сутра изрицање пресуде за убиство Славка Ћурувије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 12. 2021.

Аутор: Бета Извор: Данас

Сутра изрицање пресуде за убиство Славка Ћурувије

Фондација Славко Ћурувија саопштила је да је за сутра 14.30 заказано изрицање нове првостепене пресуде четворици бивших припадника Ресора државне безбедности оптужених за убиство новинара и издавача Славка Ћурувије

Прву пресуду из априла 2019. године, Апелациони суд је укинуо.

Фондација наводи да се ради се о изузетно важном процесу за убиство које је, према свим доказима изнесеним током седмогодишњег процеса, као и према првој првостепеној пресуди, организовала и извршила држава, односно њена тајна служба.

„Истрага овог случаја је од првог дана на различите начине опструирана, сведоци застрашивани, докази уништавани и прикривани, док је оптужница подигнута тек 15 година после злочина. Неразумљиво је било и стално одуговлачење процеса и његово обесмишљавања кршењем права на суђење у разумном року“, саопштено је.

Наглашено је да ова пресуда није само важна за новинаре и медијску заједницу зато што треба да покаже да се мора зауставити некажњивост злочина према новинарима, већ и зато што држава и друштво морају да се суоче са злочинима из прошлости, посебно оним у којима су учествовале институције државе и који су иницирани из политичког врха земље.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси