Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Томановић: Потврђена пресуда Драгану Вучићевићу због вређања Југослава Ћосића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 12. 2021.

Аутор: Н1 Извор: Н1

Томановић: Потврђена пресуда Драгану Вучићевићу због вређања Југослава Ћосића

Виши суд у Београду потврдио је пресуду Другог основног суда у Београду којом је главни и одговорни уредник листа Информер, Драган Вучићевић, осуђен за кривично дело увреде на штету Југослава Ћосића, саопштено је из адвокатске канцеларије Томановић

Како је наведено, „суд је нагласио да увредљиве тврдње Вучићевића, да је Југослав Ћосић ‘шиптарски плаћеник’, ‘слуга мафијашко-тајкунске хоботнице’ и да ‘обавља прљаве послове у Србији за крвав кеш’, нису дате у вршењу новинарског позива већ представљају директно обраћање Југославу Ћосићу на приватном налогу Вучићевића те да су увреде изнете са директним умишљајем и у намери омаловажавања“. 

Овом пресудом постала је правноснажна Вучићевићева кривична осуда због извршења кривичног дела увреде. 

Тиме ће Драган Вучићевић, главни и одговорни уредник листа Информер бити дужан да уплати новчану казну у буџет Србије у износу од 200.000,00 динара, а Југослав Ћосић има право да на основу ове одлуке поднесе тужбу за накнаду трошкова поступка и нематеријалне штете, наведено је из адвокатске канцеларије Томановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси