Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Додељене награде "Златно перо" Друштва новинара Војводине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 07. 2022.

Аутор: Танјуг, РТВ Извор: РТВ

Додељене награде "Златно перо" Друштва новинара Војводине

Друштво новинара Војводине (ДНВ) доделило је у Новом Саду своје годишње награде "Златно перо" за допринос српском новинарству

Добитници награда "Златно перо" ДНВ за постигнуте резултате у 2021. години су новинар Вечерњих новости, Танјуга и Дневника Ђорђе Вукмировић; аутор емисије "Знање - имање" на РТС-у Јасмина Никитовић Стојичић; новинар и продуцент из Чачка Гвозден Николић и покретач листа на српском језику и председник удружења Срба у Словачкој Стане Рибич.

Уз речи да свака награда прија и да је још вреднија када долази од колега, новинар са дугогодишњим искуством, Вукмировић каже да новинарство у Србији уопште пролази кроз тежак период.

"После романтичарског периода у којем су новинари трагали за информацијама и остављали читаоцима, слушаоцима и гледаоцима да сами доносе закључке, претходних година сведоци смо да представници наше професије преносе унапред припремљене истине из политичких или других центара моћи. То није добро, али мислим да неће још дуго трајати и да ће се новинари и професија вратити на добар пут", рекао је Вукмировић за Танјуг.

Николић каже да ће награда "Златно перо" стајати на истакнутом месту у његовој витрини, поред сретењског ордена од председника Србије и признања Таковски орден Града Чачка.

"Радећи овај посао, пропутовао сам Србију уздуж и попреко, упознао много добрих људи, али и све наше мане, стекао пријатеље и то је најважније у овом нашем послу. Награда од пријатеља из Војводине ми много значи", казао је Гвозден Николић.

Након свечаности одржана је и Изборна скупштина Друштва новинара Војодине на којој је за председника у још једном мандату изабран Петар Кочић, новинар-дописник Радио Београда.

Према Кочићевим речима, пандемија ковида је спречила ДНВ да реализују све што су планирали у претходном периоду, али да је било ствари на које су поносни, а то је позиционирање удружења на медијској сцени Србије, као и успостављање међународне сарадње.

"Повезали смо се са колегама из Русије, Белорусије и Бугарске и то је нешто на шта смо поносни, а важно је рећи да смо радили и на техничком опремању како бисмо колегама без сталног запослења омогућили да реализују своје пројекте и да на тај начин нешто и зараде. План нам је да и у наредном периоду наставимо са тим активностима", изјавио је Кочић.

Данас су у амфитеатру новосадског Спенса такође установљени и нови Управни и Надзорни одбор и Суд части, а на изборној скупштини ДНВ било је присутно двадесетак чланова овог удружења.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси