Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одржана Скупштина УММР, изабран нови Управни одбор, Николић – пружићемо отпор медијским спекулантима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 07. 2022.

Аутор: Glaszapadnesrbije.rs Извор: Glaszapadnesrbije.rs

Одржана Скупштина УММР, изабран нови Управни одбор, Николић – пружићемо отпор медијским спекулантима

У Чачку је одржана седница Удружења медија и медијских радника на којој је донета једногласна одлука о приступању Савезу новинара Србије, кровној организацији на нивоу државе која ће ускоро бити основана.

На седници је изабран нови Управни одбор, у којем су Алем Ровчанин из Пријепоља, Вукица Лазовић из Чачка, Беба Бојовић из Ивањице, Гвозден Николић из Чачка и Марија Лазаревић из Тополе. За председника Удружења (УММР) поново је изабран Гвозден Николић.

Скупштини Удружења присуствовало је око 30 чланова, посленика јавне речи, а оверене су приступнице још четри медија која су у међувремену приступила, тако да Удружење чини групација од 12 медија са подручја западне Србије са тенденцијом раста чланства а у циљу побољшања статуса новинара овог дела Србије као и потребе за равноправним учешћем у креирању медијских закона и објективних преноса информација од јавног значаја из земље и света.

Пружићемо организован отпор медијским спекулантима

Током дискусије истакнуто је да се на нивоу читаве Србије мора водити рачуна о заштити новинарске професије од такозваног таблоидног и спекулативног новинарства какво форсирају поједини локални таблоиди али и новинарства по друштвеним мрежама, личних и партијских хајки на појединце.

"Томе се мора стати на пут, јер су све бројније жртве те врсте насиља и уцењивачког односа. Сви ми знамо ко су ти људи пре свега и нећемо им дозволити да манипулишу нечијим судбинама а бројни су примери где су чак и породице биле угрожене. Такође, тражићемо да се наводни и измишљени коментари које редакције саме генеришу атакујући на достојанство човека санкционишу и уведу у окриље законских норми јер је очигледно да поједини медији из само њима знаних разлога тај додатак тексту користе као оружје којим сатанизују грађане” казао је Гвозден Николић председник УММР.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси