Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РЕМ расписао конкурс за пету националну фреквенцију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 08. 2022.

Аутор: Уна Грекуловић Извор: Цензоловка

РЕМ расписао конкурс за пету националну фреквенцију

Савет РЕМ-а расписао конкурс за издавање дозволе за емитовање телевизијског програма на подручју целе Србије, три дозволе за емитовање са алотмента Авала, као и за 12 дозвола за радијско емитовање на подручју града Београда

РЕМ је на седници одржаној 29. јула донео одлуку о расписивању јавног конкурса за пету националну фреквенцију коју је пре десет година изгубила телевизија Авала.

Како се на сајту РЕМ-а наводи, расписани су и конкурси за доделу три дозволе за пружање медијске услуге телевизијског емитовања са алотмента Авала и за 12 дозвола за радијско емитовање за регион града Београда.

Оливера Зекић, председница РЕМ-а, рекла је да је процедура за доделу пете националне фреквенције иста као и на претходном конкурсу. Телевизије које раније нису прошле, морају поново да се пријаве ако желе да буду кандидати за националну фреквенцију.

На сајту РЕМ-а је претходног дана објављена и Одлука о издавању дозвола, односно образложење поводом додељених националних фреквенција, о чему је Цензоловка писала.

Савет РЕМ-а је на истој седници доделио националне фреквенције телевизијама Пинк, Прва, Хепи и Б92.

Донета је и одлука да Хит Мjузик ФМ, Радио С, Радио С2 и Плеј радио добију радијске националне фреквенције.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси