Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дејан Николић Кантар претио у судници на претресу због претњи ОК Радију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 08. 2022.

Аутор: Фонет Извор: Н1

Дејан Николић Кантар претио у судници на претресу због претњи ОК Радију

Четвроросатни главни претрес у случају претњи ОК радију и угрожавања безбедности завршен је претњама које је оптужени Дејан Николић Кантар упутио свима који се баве тим случајем - власници Оливери Влатковић, новинарима и другим, јавља репортер ФоНета.

 

Николић је, изнервиран расправом око тога да ли ће му бити укинут притвор, на крају суђења рекао да ће да „искрши Врање“, као и оне који се плаше и осећају небезбедно мислећи на власницу и финансијску директорку, а помињао је и члана сталне радне групе за безбедност новинара Верана Матића.

У једном тренутку, Николић рекао да се „то у Јасеновцу 1941. решавало са ‘так-так-так'“ и да се он никога не плаши.

Исказ о случају претњи власници ОК радија и зазидавању прозора на том медију дао је Николић, као и две оштећене особе, које су, видно потресене, поновиле своје исказе и испричале генезу свих претњи, а директорка је на крају суђења почела и да плаче.

Са друге стране, Николић је негирао да је било коме претио, али се и врло бахато понашао током суђења обраћајући се судији са „ти“.

Пре почетка суђења, велики број Рома, који су довезени аутобусима из Горњег Врања и Сурдулице како би пружили подршку Николићу носио је мајице са ликом председника Србије Александра Вучића и поруком „Вучићу, помози да правда победи“.

Преко пута Основног суда у Врању била су истакнута три транспарента са натписом „Правда за Кантара“.

По завршетку суђења, знатно мањи број људи, углавном запослених код Николића, сачекао је његов излазак и поздравио га скандирањем.

Скандирање се неколико пута чуло и током суђења.

Наставак суђења је заказан за 30. септембар.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси