Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оливера Ковачевић: РТС ће се ослободити када то грађани буду изгласали
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 09. 2022.

Аутор: Б. Ц. Извор: Данас

Оливера Ковачевић: РТС ће се ослободити када то грађани буду изгласали

Десет година сам радила политички talk showна РТС и паралелно била уредница забавног програма јавног сервиса, али сам одустала од емисије из два разлога, рекла је новинарка Оливера Ковачевић на панелу “ТВ маратонци” на Weekend Media Festivalu у Ровињу

Прво, како је истакла, више јој се свиђа посао уреднице забавног програма, а као други разлог навела је да више не може да доведе три или четири госта који ће сукобити ставове.

“Постало је неподношљиво јер треба наћи три или четири госта који треба да суоче супротстављене ставове, јер jе то суштина дијалога. Србија је толико поларизована по свим питањима да је дијалог готово немогућ”, оценила је Ковачевић.

Према њеним речима, велики број паметних новинара отишао је у ПР и маркетинг, који прво буду савезници медијима, па онда почну да им отежавају посао.

“Променило се време. Када политичар треба да дође у емисију, странка одређује ко ће да буде гост па се дешава да у пет емисија заредом шаљу исте људе. Странка и ПР-ови одређују и ко долази у емисију и шта ће да кажу”, навела је Ковачевић.

Генерални гледано, додала је, власт је увек најодговорнија за стање у друштву и најодговорнија за стање у медијима.

“Ослобођење РТС ће сачекати гласање грађана, али очито се то њима свиђа”, одговорила је на питање из публике када можемо да очекујемо ослобођење јавног сервиса Србије од власти.

Она је додала да је до сада радила за телевизије Политику, БК, Пинк и РТС.

“Главни уредници су ми били Александар Тијанић, Жељко Митровић и Богољуб Карић, тако да мислим да сам заслужила бенефицирани радни стаж”, рекла је у шали и додала да се Митровић никада није разумео у информативни програм.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

26.09.

2022.

anonymous [нерегистровани] у 17:18

Podrska

Nekada ranije mi nije bas bila simpaticna, ali sa svim ovim sto je rekla, apsolutno je zasluzila simpatije svojih kolega koji misle svojom glavom. Bilo je vreme da to neko izgovori na tom nivou.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси