Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Настављено суђење за претње Јелени Зорић, сведочила колегиница оптуженог Колувијиног адвоката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 09. 2022.

Аутор: Милица Љубичић Извор: Раскрикавање

Настављено суђење за претње Јелени Зорић, сведочила колегиница оптуженог Колувијиног адвоката

На суђењу адвокату Светиславу Бојићу због претњи које је у децембру 2020. упутио новинарки Јелени Зорић - након суђења у случају „Јовањица” о коме је Зорић тада извештавала - сведочила је адвокатица Јована Ристановић. Она је рекла да се не сећа да је Бојић 28. и 29. децембра 2020. разговарао са новинарком, како се то наводи у оптужници. Бојићева одбрана је поново предложила да Предраг Колувија, иначе један од окривљених у слућају „Јовањица”, буде саслушан као сведок, а тужитељка је одбила овај предлог.

Према оптужници Другог јавног тужилаштва, адвокату Светиславу Бојићу се суди због претњи упућених новинарки Јелени Зорић, када јој је 28. децембра 2020. године испред зграде београдског Специјалног суда, а по завршетку суђења у случају „Јовањица” рекао „молим те буди прецизна и пази како извештаваш”.


Бојић јој је, како се даље наводи, рекао да му је Предраг Колувија, иначе један од окривљених, рекао да га Јелена „растура и разбија својим извештавањем”, те да је Колувија „добар човек и велики верник, да се моли за здравље свих па тако и ње, тужиоца Дрецуна и онога што га је хапсио” и да „ко год се у Пеђу огрешио није добро прошао”. Са Јеленом је тада био камерман телевизије Н1, за коју је и она тада радила. У оптужници даље пише да се Бојић и наредног дана, по завршетку истог суђења обратио Јелени Зорић, рекавши „замало да Пеђу (Предраг Колувија, аут.прим.) пусте из притвора”, те да ју је „Пеђа пуно поздравио”. Зорић је његове речи схватила као претње, те их је пријавила.

На данашњем суђењу је сведочила адвокатица Јована Ристановић, која је у децембру 2020. била бранилац Петра Живановића, једног од окривљених у случају „Јованица”.

Ристановић је рекла да се сећа да су 28. децембра 2020. адвокати одбране по завршетку суђења излазили из суднице у групи и да је ту био и Светислав Бојић, адвокат Предрага Колувије.

„Ту је било доста људи - бранилаца, чланова породице и публике јер је већ у том тренутку суђење било отворено за јавност, тако да је заиста било доста људи и ја се не сећам да је иједног тренутка Светислав Бојић или прилазио да да изјаву за медије или се било коме обратио”, рекла је Ристановић, настављајући да су након суђења адвокати отишли у кафић „Че Гевара”, те да се „не сећа у ком тренутку је Бојић дошао у кафић јер је то било пре две године”.

Наредног дана суђења је одбијен процесни предлог за укидање притвора Предрагу Колувији, те су адвокати, међу којима је био и Бојић испред суда коментарисали „замало да Колувији буде укинут притвор”, рекла је Ристановић додајући да није видела да је Бојић „некоме давао изјаву поводом тога”.

На питање тужиоца да ли јој је позната новинарка Јелена Зорић, Ристановић је навела да Јелену Зорић „цени и поштује”, да је била на тим суђењима, али да није видела да тада је разговарала са Бојићем.

Светислав Бојић је рекао да нема питања за сведока додајући да је „њему ово од првог дана играрија”.

„Вас поштујем, због вас долазим овде, иначе не бих долазио у суд за овакве глупости”, рекао је Бојић судији, након чега га је она опоменула да ће га новчано казнити.

Адвокатица Светислава Бојића, Кристина Павловић, поново је предложила да се саслуша и Предраг Колувија како би се изјаснио да ли је икада рекао то што пише у оптужници против Бојића и да ли је „упућивао Бојића да се у његово име обраћа Јелени Зорић”.

Тужилац је одбацила овај предлог одбране наводећи да се „Предрагу Колувији ништа не ставља на терет, тако да је његов исказ ирелевантан”.

Одбрана је предложила суду да прибави тонске записе са суђења у случају Јовањица из децембра 2020. јер Бојићева адвокатица тврди да је „Колувија то што се Бојићу ставља на терет рекао у судници”, те да је Зорић то чула у судници.

Судија је Бојићу дала рок од три дана да јој достави транскрипте са суђења 28. и 29. децембра 2020. године.

Наредно суђење је заказано за 16. новембар.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси