Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминула Горица Нешовић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 10. 2022.

Аутор: Данас Извор: Данас

Преминула Горица Нешовић

Новинарка Горица Нешовић преминула је данас у 59. години.

Последњих неколико година, од 2014. године, водила је емисију „Буђење са Горицом и Драганом“, која се емитује на Радију С2 (бивши Индекс). Последње две године није редовна била у програму са дугогодишњим колегом Драганом Илићем већ се често укључивала телефонски путем.

Горица је најпре седам година на Радију Б92 са Драганом водила јутарњи програм „Дизање“. Потом су са истим форматом прешли на Радио Београд, па на Индекс који је потом променио назив у Радио С2.

– Добра уиграност је пресудна. Некад се и не погледамо а знамо шта ћемо. Припрему нам одреди свакодневица. Обоје смо по истом калупу одрастали, научили да обраћамо пажњу на мале ствари, да хватамо лепе моменте, да се шалимо на сопствени, а онда и на туђи рачун, испричала је пре две године Горица о свом дугогодишњем раду са Илићем.

Горица Нешовић рођена је 15. 5. 1964. године у Београду, где је завршила основну школу и гимназију.

Године 1982. почиње да ради као стални сарадник и редактор у омладинском програму Ритам срца, који се емитовао на Студију Б. Радила као водитељ Радија Студио Б до 1989. године када са још неколико колега оснива Радио Б92.

После неколико година проведених на Б92 враћа се у Студио Б, где почиње емитовање ТВ програма, затим ради као уредник на Радију Цитy, а потом на Б92 проводи још десет година до преласка на Радио Београд.

– Почела сам у златно доба Студија Б, где су већ радиле звезде попут Марка Јанковића, Слобе Коњовића, Драгана Јелића, Бране Милунов… Сви ми нови и млади смо били под дебелом лупом. Мерио се сваки удах, свака погрешна реч, свака нелогичност. Сећам се, најављујем неки бенд, кажем како су пре пар година имали велики концерт…Кад долази музички уредник Горан Кобали и пита: „Је ли, кад је био концерт“? Каже да сам рекла „пре пар година“, а то су у ствари две године и објасни ми да се или каже пре неколико година или тачно кад је било. Данас то звучи као ситница на коју нико не обраћа пажњу, а на радију где је све кратко и јасно, мора све и да буде правилно – истакла је недавно у једном интервјуу.

Током ангажмана на радију повремено је радила и на телевизији. Водила је разне емисије на Трећем каналу, а на телевизији Студио Б забавно-музичке емисије Видеодром и Неосвест.

Објавила је две књиге инспирисане обичним животом: Причи никад краја и Куварица.

Горица је често говорила о дијабетесу са којим се борила и због којег је у једном тренутку три месеца остала без вида.
„Спадам у ону групу која кад (на ТВ-у) наиђе нешто везано за болести, мењам канал. То је неки страх од болести. Уместо да побеђујемо тај страх тако што ћемо научити, сазнати нешто па онда самим тим и препознати код себе или код других неке назнаке, или, ако ништа друго, препознати кад се иде код лекара и због чега дизати панику или не. Ја сам окретала главу, зато што сам знала да нездраво живим, да мало спавам и да може нешто од свега тога да ми се деси. То је у подсвести. Али као, ‘неће то мени да се деси’ сто посто, ја ћу да то поправим“, испричала је како није хтела да „чачка мечку“, рекла је за РТС недавно.
Била је позната и као изузетна куварица о чему је често говорила по медијима.

Њена последња колумна за женски магазин „То сам ја“ објављена је пре само два дана.

„Желим да имам и трошим прилике. Ако се не десе саме од себе, ја ћу да их прогласим. Не мора свака да буде специјална. Уосталом, тих специјалних у животу има јако мало“, написала је између осталог у тој колумни.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси