Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пророцима мрачан екран
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 03. 2009.

Извор: Вечерње новости

Пророцима мрачан екран


Пророцима који са ТВ екрана сваке вечери, негде око поноћи, откривају када ће се неко оженити, хоће ли живети у иностранству, излечити се или постати богат - коначно је одзвонило!

Места на екранима нема ни за модерне астрологе који седе испред компјутера и позивају гледаоце на папрено скупа укључења и директан поглед у звезде.

Овакви програми у супротности су са Кодексом понашања емитера и препоруком коју је донео Савет Републичке радиодифузне агенције. На последњој седници Савета РРА одлучено је да се свим кабловским емитерима упути захтев да прекину приказивање оваквих програма. Све што злоупотребљава лаковерност гледалаца требало би ускоро да нестане из етра.

- Послали смо писмо на адресе 80 кабловских емитера, у ком их упозоравамо да велики број емитује програме супротне кодексу - рекао је за „Новости“ Горан Караџић, потпредседник Савета РРА.

- Мислимо на програме који се баве пророковањем и гатањем. Морали су да упозоре станице да прекину са емитовањем тих програма. Уколико не послушају, мораће да прекину преношење програма ових телевизија. Емитери су обавештени, али како сазнајемо, још нису сви послали извештаје да ли су телевизије испоштовале захтев РРА.

У СББ-у, највећој кабловској дистрибутерској кући, рекли су нам јуче да су обавестили телевизије чим су добили допис РРА и да су све испоштовале наређење и „скинуле“ пророке са програма. Слично је и код других кабловских дистрибутера, мада се на појединим програмима још прориче судбина. Емисије астролога и пророка нема ниједна телевизија са националном фреквенцијом, али имале су их бројне ТВ куће са кабловским емитовањем, попут Спектрума, Супер ТВ-а, Станкома или Света плус.

Антрфиле :

Дозвољени само “кајрони“

Препорука Савета РРА је и да се прекине приказивање емисија које се искључиво или доминантно састоје од СМС порука. Каже се да је емитовање СМС порука дозвољено у кајронима, као додатни садржај програма, реакција гледалаца на емисију. Али, никако се не смеју емитовати емисије које се искључиво или доминантно састоје од порука.

И. Мићевић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси