Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министарство информисања и "Propulsion" потписали Меморандум у вези медијске и дигиталне писмености
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 01. 2023.

Аутор: Бета Извор: Цензоловка

Министарство информисања и "Propulsion" потписали Меморандум у вези медијске и дигиталне писмености

Министар информисања и телекомуникација Србије, Михаило Јовановић, и руководећи партнер у организацији "Propulsion" Дарко Соковић потписали су данас у Београду Меморандум о сарадњи у области спровођења пројектних активности усмерених ка развоју и унапређењу медијске, дигиталне и информационе писмености у Србији за 2022 – 2024.

Јовановић је казао да се сарадњом са организацијом "Propulsion" унапређењују заједнички циљеви, медијска и дигитална писменост свих грађана Србије, саопштио је његов кабинет

 По његовим речима, тежи се и ка новим пројектима која ће побољшати те теме у друштву као и важност информационе безбедности.

 Додао је да је крајњи циљ да се новим пројектима допре до свих грађана, а посебно најмлађих.

 Соковић је казао да вештине критичког размишљања и креативног решавања проблема у сложеном дигиталном окружењу пресудно обликују животе свих родитеља, детета, наставника, новинара, службеника јавне управе, компанија, инфлуенсера, грађанина.

 Нагласио је да министарство и "Propulsion" на истом задатку и да удружују снаге како би се свакоме пружила могућност да буде медијски и дигитално спретан и писмен грађанин.

 Навео је и да се то ради кроз програм „Нова писменост“, који се партнерски спроводи са УСАИД-ом, и друге пројекте, те да се настоји да се ове теме нађу у темељима савременог, конкурентног српског друштва.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси