Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Завршне речи на суђењу Додика против Давора Драгичевића и уредника НИН-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 02. 2023.

Аутор: Бета Извор: Н1

Завршне речи на суђењу Додика против Давора Драгичевића и уредника НИН-а

У Основном суду у Бањалуци су изнете завршне речи тужиоца и тужених у поступку који се води по тужби за клевету, коју је поднео Милорад Додик, председник Републике Српске, против Давора Драгичевића, оца убијеног младића Давида Драгичевића и Милана Ћулибрка, главног и одговорног уредника недељника НИН. Новинарима није било омогућено да присуствују суђењу, уз образложење да се суђење одржава у судници у којој нема довољно места.

Додик је 2019. године поднео тужбу за клевету против Давора Драгичевића и главног и одговорног уредника НИН-а Милана Ћулибрка поводом интервјуа који је Драгичевић тада дао за НИН.

Пред почетак суђење, Драгичевић је оценио да је ово суђење „само спин режима да се не би чула јавна реч и слобода говора“.

Он је истакао да је једино питање – ко је убио његовог сина, а да на то питање ентитетске институције нису одговориле.

Давор Драгичевић је још навео да је Додик за њега „саучесник у прикривању убица његовог сина“.

Ћулибрк је рекао новинарима да ће у свом данашњем изношењу завршних речи навести да је све било у јавном интересу, као и да је НИН, после Драгичевића, тражио и интервју с Додиком.

„Урадили смо праву ствар и данас бих то поново урадио, јер случај није до краја расветљен и потребна је права истина. Медији служе јавном интересу и зато смо тај интервју објавили. Ја ћу само рећи зашто смо то урадили и да је интервју пренесен од речи до речи“, казао је Ћулибрк.

Још је навео да је Дравор Драгичевић тврдио да има и доказе, додавши да га чуди да нико није проверавао те доказе, што му „рађа сумњу да није ни постојала баш најбоља воља да се случај разреши на прави начин“.

„Ако смо допринели да се чује та једна страна у овој причи, урадили смо прави посао. Жао ми је што и друга страна није била спремна да изнесе своје ставове“, рекао је Ћулибрк.

Двадесетједногодишњи Давид Драгичевић нестао је у ноћи 18. марта, а његово беживотно тело пронађено је шест дана касније на ушћу речице Црквена у Врбас код бањалучке тврђаве Кастел у Бањалуци.

Давидов отац од самог почетка тврди да су у отмицу и убиство његовог сина умешани високи функционери МУП Републике Српске.

Истрагу о убиству младића преузело је Тужилаштво БиХ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси