Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  29. рођендан ФоНета
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 02. 2023.

Аутор: ФоНет Извор: ФоНет

29. рођендан ФоНета

Новинска агенција ФоНет данас навршава 29 година постојања и рада, као најстарија активна приватна и независна агенција у Србији, која ради у складу са стандардима професионалног и непристрасног новинарства.

Агенција је 7. фебруара 1994. године у Београду почела рад у условима ратова у региону, монопола режимских медија и различитих видова репресије којима су, током последње деценије 20. века, били изложени недржавни медији у Србији.

Од првог дана, ФоНет медијима и јавности емитује истините, професионалне и непристрасне медијске садржаје о догађајима у земљи, региону и свету.

Чиста, поуздана и јасна вест, заснована на чињеницама, без утицаја са било које стране, тековина је 29 година рада ФоНета, који је делио и дели судбину већине домаћих медија са независном уређивачком политиком.

После промена 2000.године, ФоНет ради и настоји да се развија, упркос свим проблемима постконфликтног друштва у транзицији и последицама дуготрајне кризе, која је тешко погодила и медијску сферу.

Суочен са погоршањем стања у области слободе изражавања и слободе медија, нарочито протеклих година, ФоНет ради у нерегуларним условима, али не одступа од независне, професионалне и одговорне уређивачке политике.

Изражава подршку и солидарност са свим медијима и новинарима, организацијама и јавним личностима, који су због свог професионалног рада или критичких ставова изложени нападима, претњама, притисцима, кампањама или дискредитацији било које врсте.

Придружује се и осудама говора мржње на медијској и јавној сцени, одлучан да и убудуће ради у интересу истинитог и поштеног информисања грађана и грађанки Србије.

ФоНет је развио јасно уобличену и препознатљиву мултимедијалну и мујлтиплатформ агенцијску продукцију, која обухвата класичне сервисе вести, писани, тонски, фото и видео, али и иновативне специјализоване ТВ формате.

У 30. годину рада ФоНет улази са амбициозним програмом свеобухватне реорганизације и модернизације, у настојању да осигура дугорочну продукцијску и пословну стабилност.

Агенција наставља успешну сарадњу са великим бројем електронских, писаних и онлајн медија, институција и организација у Србији, региону и свету.

Аутори вести, извештаја, фотографија, видео клипова и телевизијских формата ФоНета су уредници, новинари, фоторепортери и сниматељи агенције у Београду, дописници и сарадници у Србији, региону и иностранству.

ФоНет је члан Асоцијације медија и Асоцијације медија Југоисточне Европе (SEEMO).

ФоНет прихвата и придржава се принципа рада које прописују Међународна федерација новинара (ИФЈ), Кодекс Асоцијације медија и Кодекс новинара Србије и признаје надлежност Савета за штампу. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси