Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јовановић: Нацрт закона о електронским комуникацијама ускоро пред Владом Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 02. 2023.

Аутор: ФоНет Извор: Н1

Јовановић: Нацрт закона о електронским комуникацијама ускоро пред Владом Србије

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић изјавио је да су у протекла три месеца формиране радне групе које ће се бавити медијским законима и навео да се процес одвија транспарентно, уз консултовање новинарских и медијских удружења.

Јовановић је, у разговору са шефом јединице за Србију и Црну Гору при Генералном директорату Европске комисије за суседство и преговоре Мајклом Милером, рекао да су формиране радне групе за измене Закона о јавном информисању и медијима, Закона о електронским медијима и Радна група за доношење Акционог плана за спровођење Стратегије развоја система јавног информисања у Србији за период 2020-2025, у периоду 2023-2025. године.

Министарство је завршило Нацрт закона о електронским комуникацијама, који ће се ускоро наћи пред министрима у Влади Србије, након чега улази у скупштинску процедуру, пренео је Јовановић, саопштено је из његовог кабинета.

Он је захвалио Милеру на помоћи консултаната из ЕУ, чиме Србија преузима примере најбоље праксе из развијених медијских друштава.

Милер је изразио задовољство амбицијом да се убрза израда важних законодавних докумената и пружио подршку за наставак сарадње, посебно у процесу даљих консултација и усклађивања са принципима ЕУ, додаје се у саопштењу.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси