Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Димитрије Давидовић - вечити савременик“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 03. 2009.

Извор: Блиц

„Димитрије Давидовић - вечити савременик“


Поводом 220 година од рођења Димитрија Давидовића, Удружење новинара Србије покренуло је пројекат чији је циљ да овог великог државника што више приближи јавности и отргне од заборава. Пројекат је назван „Димитрије Давидовић - вечити савременик“, а програм активности је представљен на истоименој трибини која је одржана јуче.

У склопу овог пројекта биће издато неколико књига и зборника, организоване трибине, манифестације, конкурси... Промоција прве књиге „Хроника Удружења новинара Србије 1941-2006“ заказана је за данас у 11 сати у Ресавској улици 28 у Београду.

На исту адресу средњошколци земунских, крагујевачких и смедеревских школа до 11. маја могу да пошаљу рад на тему „Димитрије Давидовић - Европљанин у ослобођеној Србији“. Тематски скуп „Допринос српског новинарства развоју демократије - од Димитрија Давидовића до данас“ одржаће се крајем априла и на њему ће бити представљен осврт на медије Милошеве и данашње Србије. А покренута је и иницијатива за уређење Давидовићеве куће у земунској Главној улици.

С. Т.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси