Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Квар у монитору
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 03. 2009.

Извор: Вечерње новости

Квар у монитору


НИШ - СТУДИО популарног нишког џез-радија "Нишвил" страдао је претходне ноћи у несрећи коју је, како се сумња, изазвао квар на рачунару.

У студију, који захвата две просторије од по 20-ак квадрата, у том тренутку се, на срећу, није нико нашао, јер је програм завршен око поноћи, па је укључена аутоматска музика са рачунара.

Претпоставља се да је дошло до квара у монитору, јер је почео да неконтролисано дими. Штета је материјална и тек се процењује, али вредни дискови, колекција музике од преко 1.000 издања, уметничких раритета, плоча и миксета из 1994. године, када је радио "Нишвил" први пут пустио џез-звук у етар сигурно немају цену!

- Тек ујутро смо приметили шта се догодило - прича за "Новости" Иван Благојевић, власник и директор Радио "Нишвила", који једини у Нишу нема информативу и искључиво се бави музиком.

- Невероватно је да ништа није изгорело, већ је дим у дебелим наслагама "само" загарио миксер, стереокодер, музичке публикације, а од високе температуре су истопљени поједини уређаји. Још не знамо комплетну штету, тек када почистимо и будемо покушали да премостимо струју, знаћемо више. Остаје нам само да се шалимо да ћемо, када набавимо нову опрему, добити од РРА дозволу за емитовање.

С. Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси