Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радим посао који не знам
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 11. 2009.

Извор: Ало

Радим посао који не знам


Љиљана Милановић, супруга бившег генералног директора Радио-телевизије Србије Драгољуба Милановића, враћена је на посао у националној телевизији након осам година суђења за незаконито добијање отказа.

Повратак у фи рму из које је, каже, „неправедно отерана јер је политички неподобна“, Милановићева види као „моралну победу“, али без перспективе.

Ово је за мене морална победа, без обзира на то што је закаснила осам година. Није ми понижење да радим било који посао, али мислим да није нормално да се са 26 година новинарског искуства бавим послом који уопште не познајем - каже Милановићева за „Ало!“.

Како је објаснила, и поред дугогодишњегновинарског и уређивачког искуства, додељен јој је посао координатора у истраживачком центру РТС-а. Ту ће, каже, радити са колегама који су такође након пада Милошевића били отпуштени, али по одлуци суда и враћени у РТС.

Тек се упознајем са овим послом, ово ми је први дан, али колеге ми помажу - изјавила је Милановићева напомињући да је по доласку у РТС срела многе колеге који су се обрадовали и углавном позитивно реаговали што је виде.

Милановићева је отказ добила крајем 2000. са образложењем да је „осам дана изостала са посла“, због чега је тужила послодавца. По судском решењу, поново је на платном списку те медијске куће, а следује јој и накнада од фи рме за неостварене дохотке у том периоду.Њен супруг Драгољуб и даље се налази у затвору „Забела“, где издржава десетогодишњу казну.

С. Ђ.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси