Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Двадесети рођендан студија РТС у Пожаревцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 11. 2009.

Извор: Данас

Двадесети рођендан студија РТС у Пожаревцу


Двадесетогодишњица пожаревачког студија РТС-а обележена је дружењем садашњих и некадашњих радника-дописника Телевизије Београд , колега новинара из пожаревачких медија и представника градског руководства на челу са градоначелником Пожаревца Миодрагом Милосављевићем.

Градоначелник је том приликом истакао добру сарадњу града Пожаревца и РТС-а,поготово током овогодишњих Љубичевских коњичких игара.

У протекле две деценије екипе пожаревачког студија РТС- а забележиле су све најважније догађаје у Браничевском округу. Уз то, ту су и бројне репортаже и документарне емисије снимљене широм Србије али и у иностранству, од којих су многе награђене на домаћим и међународним фестивалима. О томе сведочи богата архива са преко 200 сати селектованих прилога и емисија, док на старом Yуматиц формату има неколико стотина сати сировог (немонтираног) материјала.

-Ако би сте желели да погледате само селектовани део архиве студија РТС-а у Пожаревцу, репортаже и емисије снимљене у протеклих двадесет година, било би вам потребно више од десет дана непрестаног гледања, рекао је приликом обележавања јубилеја пожаревачког студија новинар РТС -а Новица Савић.

Управо ту снагу Јавног сервиса Србије нагласио је и уредник редакције Дописништва, магистар Ненад Ј. Ристић, подвукавши да од свих медија са националном фреквенцијом једино РТС има јаку дописничку мрежу.

Екипу студија РТС у Пожаревцу чине двоје новинара, три сниматеља, двоје монтажера и тонски сниматељ.

М. К

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси