Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Како коментаришете најаве да ће министарство за КиМ од јануара 2010. финансирати српске медије у покрајини
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 11. 2009.

Извор: Данас

Како коментаришете најаве да ће министарство за КиМ од јануара 2010. финансирати српске медије у покрајини


Како коментаришете најаве да ће министарство за КиМ од јануара 2010. финансирати српске медије у покрајини

Оливер Ивановић
државни секретар Министарства за КиМ
Нисам укључен, нити сам консултован у вези са том темом. Мислим да Министарство нема овлашћења да то ради.

Живојин Ракочевић члан Савета РРА
Надам се да ће Министарство овим потезом помоћи јавне сервисе у енклавама који су се силом прилика развили у изолованим српским заједницама на КиМ и који 10 година истински служе грађанима који говоре српски језик. Ако, пак, Министарство буде финансирало портире и помоћно особље у непостојећим медијским кућама, онда ће то бити још једно узалудно расипање новца.

Љиљана Смајловић
председница Удружења новинара Србије
Није ми јасно како ће то да изгледа у пракси, али претпостављам да министар за КиМ настоји да преузме одговорност коју држава несумњиво има за судбину српских новинара на Косову, које јавни сервис намерава да брише са списка запослених. Похваљујем његово осећање одговорности. Србија је преузела одговорност за раднике РТС с Косова, исто као и за учитеље, лекаре и раднике других јавних предузећа у Покрајини.

Светозар Раковић
генерални секретар Независног удружења новинара Србије
Српски медији на КиМ су у изузетно тешкој ситуацији. Нажалост, проблеме им праве и они од којих се то не очекује. Недавно смо имали „случај“ Радија Контакт плус из Косовске Митровице, којем је Комбинат Трепча повећао кирију. Било би добро да министар за КиМ најпре учини нешто да се српским медијима на Косову обезбеде нормални услови за рад. Ако се некоме не свиђа уређивачка политика појединих медија, нека за исказивање свог става користи легалне методе.

Зоран Влашкалић
новинар листа Јединство
Држава би требало да у потпуности финансира српске медије на КиМ због специфичне ситуације. Србији је потребно да на КиМ има медије који ће извештавати шта се догађа на терену.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси