Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Колос чека лепше врема
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 03. 2010.

Извор: Преглед

Колос чека лепше врема


Свечано отварање новоизграђеног торња на Авали Свечано отварање новоизграђеног торња на Авали, које се већ дуго најављује, биће уприличено када се за то створе повољни временски услови, изјавила је јуче Танјугу помоћница министра за животну средину и просторно планирање Александра Дамњановић Петровић.

„Торањ је потпуно завршен и има све дозволе, тако да само чекамо да се време пролепша како би што већи број грађана могао да присуствује свечаном отварању“, рекла је помоћница министра.

Дамњановић Петровић је подсетила да је авалски торањ добио употребну дозволу 16. фебруара и да она постаје правоснажна у року од 30 дана, након чцега би торањ требало да пређе у надлежност Министарства за телекомуникације и информационо друштво. Она је казала да ће се о торњу на Авали бринути новоформирано предузеће Емисиона техника и везе (ЕТВ). Превасходна улога тог предузећа је преношење ТВ сигнала свим заинтересованим телевизијама по трошковном моделу, а посебан значај је у томе што ће омогућити здравију конкуренцију међу телевизијским станицама, као и квалитетније покривање, односно, достављање сигнала.

 ЕТВ које се првенствено бави телекомуникацијама, требало би да почне с радом након постављања директора на некој од наредних седница владе и регистровања предузећа у Агенцији за привредне регистре, изјавио је раније Тањугу државни секретар у Министарству за телекомуникације и информационо друштво Божидар Лаганин.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси