Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тијанић против Вељиних
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 03. 2010.

Извор: Прес

Тијанић против Вељиних

Београд - Због неистина, увреда, клевета, лажних оптужби и злоупотребе јавне речи, Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, овластио је познату адвокатску канцеларију да поднесе кривичну тужбу и покрене парницу против посланика Нове Србије Мирослава Маркићевића.


- Од Маркићевића, пасионираног борца против крађа и крадуцкања, детета разведених родитеља, како се самопредставио Скупштини, тражим да покаже елементарну грађанску кураж, одрекне се посланичког имунитета и на суду докаже све што је, злоупотребљавајући скупштинску говорницу, изговорио на мој рачун. Ако се не одрекне имунитета, цела српска јавност схватиће то као признање Маркићевића да је обичан „воденичарски дрекавац“, врста одомаћеног вампира који страши сељане чим на Србију падне мрак - каже Тијанић.

Генерални директор РТС-а додаје да ће, „са искреном надом да ће казна позитивно утицати на будуће понашање високог лидера Нове Србије“, целокупну досуђену одштету уплатити у хуманитарне сврхе.

Део за клинику

- Прво, за легализацију недовршене Кардио клинике на планини изнад Чачка. Затим, за помоћ истрази око утврђивања идентитета високопозициониране особе којој је мафија са наплатних рампи носила новац. Кажу, у великој торби. Остатак је намењен за помоћ неправедно оптуженима (хм) у милионским махинацијама приликом куповине старих возова. Налажем да се део новца уложи у одбрану криваца око поштеног (хм, хм) стомилионског асфалтирања путева. Двадесет процената да се одмах уплати глумцу Ланету Гутовићу, бесмртном Шојићу, јер обојица знамо по којем политичару је креирао тај лик. Последњи део одштете депонујем тужилаштву за помоћ у свим предстојећим истрагама око корупције и лоповлука, засад покривених имунитетом, странком или дречећом бригом за народ - наводи Тијанић.

Поред тужби, Тијанић наводи да ће, на основу скупштинског записника, против Маркићевића поднети пријаву Савету за српски језик, будући да посланик српске скупштине, ако је примио хришћанство, не сме да каже „просвећени владика“, већ „преосвећени владика“, ваља да зна да се владика не зове „Порфилије“ већ Порфирије, те да се не снижава „етнички“, већ етички ниво.

Одговор као претња

Посланик Маркићевић је прошлог четвртка у Скупштини затражио од Тијанића да се у Другом дневник извини грађанима који су учествовањем у наградној игри на овој телевизији (СМС лицитација) преварени и објасни како ће им бити надокнађен новац. Он је тада подсетио да је почетком децембра „изразио сумњу да се лицитацијама на РТС-у обмањују грађани Србије и инсистирао на моралној одговорности Александра Тијанића.

Антрфиле : МаркићевиЋ: Тужи мајсторе, плашим се само бога!

Посланик НС Мирослав Маркићевич каже да остаје при свему што је рекао Александру Тијанићу и РТС, а да ће о одрицању од посланичког имунитета размислити тек када види кривичну пријаву коју је против њега поднео директор националног ТВ сервиса.

- Тијанићу поручујем - тужи мајсторе, ја се плашим само бога и сина његовог! О томе да ли ћу се одрећи имунитета не желим да се изјашњавам док својим очима не видим кривичну пријаву. Мислим да Тијанић овом тужбом жели да прикрије чињеницу да ће ТВ претплата поскупети, а ја и поред свега остајем при ставу да јавност има право да зна како РТС троши паре, и остајем при својим изјавама о СМС лицитацији. Тако мисле и милиони грађана у Србији - сматра Маркићевић.Коментаришући то што га је директор РТС назвао „воденим дрекавцем“, Маркићевић је кратко рекао „да је то потпуно у Тијанићевом маниру“.

С. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси