Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Први посетиоци на Авалском торњу 17. априла
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 03. 2010.

Извор: Политика

Први посетиоци на Авалском торњу 17. априла


Авалски торањ биће отворен 17. априла, а сатница програма и учесници свечаности биће познати наредних дана, рекао је за „Политику" Милош - Бато Милатовић, иницијатор и уредник акције обнове ове грађевине.

Он је прецизирао да се управо ради на сценарију свечаности на којој ће наступати уметници који су од почетка подржали обнову овог симбола престонице.

- Церемонија ће почети у поподневним сатима и моћи ће да јој присуствују сви заинтересовани. Како би се спречиле гужве, приступ аутомобилима биће дозвољен до подножја Авале, одакле ће бити организован бесплатан превоз до торња. Посебна част и задовољство нам је што ћемо на отварању угостити и представнике држаног врха Србије - рекао је Милатовић.

На видиковцу на 125. метру, открива наш саговорник, биће уприличена изложба дела сликара који су дали допринос подизању торња.- Што се остатка програма тиче, за сада је потврђено да ће учествовати Мерима Његомир, Екстра Нена, Оливер Њего, Матија Бећковић, Јадранка Јовановић...

У игри је и даље наступ падобранаца и крос уз степенице грађевине. Детаљи ће бити познати ускоро. Највећи део свечаности отварања директно ће преносити телевизија - истиче Милатовић и додаје да ће улазнице за Авалски торањ, које су грађанима својевремено дељене у наградним играма посредством медија, добитници моћи да искористе кад буду пожелели да у данима после отварања обиђу грађевину.

Д. Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси