Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радио Д-65 и даље у етру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 03. 2010.

Извор: Данас

Радио Д-65 и даље у етру


Београд - Радио Д-65, регистрован у Регистру јавних гласила као интернет радио станица, о којем је наш лист већ писао, и даље нелегално емитује програм и у етру.

Наиме, на редакцијски мејл Данаса стигао је видео снимак од 19. марта ове године на којем се види да радио Д-65 емитује програм на фреквенцији 100,5 Мхз. На снимку се види дисплеј радија у аутомобилу на којем се, сем фреквенције, наводи и назив ове радио станице. Кроз прозор аутомобила види се табла покрај пута са називом места Дероње код Оџака, где се ова станица емитује на локалном нивоу.

У Републичкој агенцији за телекомуникације (Рател) кажу за Данас да ова радио станица приликом последње контроле није емитовала сигнал.

- Против власника се од раније води прекршајни поступак. Контролори радио емисија поново ће извршити мерења на терену. Уколико утврде да Радио Дероње поново емитује програм, издаће се закључак о печачењу предајника - наводе у Рателу.

У Републичкој радиодифузној агенцији (РРА) објашњавају за Данас да радио Д-65 нема дозволу за емитовање, као и да је прошле године донето решење о забрани емитовања програма ове станице. Према њиховим речима, РРА поступа према мерењу Ратела.

Подсетимо, Удружење новинара Србије (УНС) раније је упозоравало да је више радијских емитера, који немају дозволу за коришћење фреквенције, успело да се упише у Регистар јавних гласила као интернет гласила, иако програм настављају да емитују и у етру. Реч је била, како су тада навели, управо о радио станици Д-65.

На сајту ове станице било је наведено да су уписани у Регистар јавних гласила као интернет гласило, али да се програм емитује и на одређеној фреквенцији. Непосредно након што је Данас тада ступио у контакт са радиом Д-65, где су објаснили да у етру емитују програм само као локална станица, на њиховом сајту појавио се натпис: „Радио Д-65 дефинитивно прешао са ФМ 100,5 МХз таласа на интернет мрежу“.

Иначе, на сајту радија Д-65 данас се наводи да су редован програм емитовали путем ФМ таласа од 2005. до 31. августа 2008, а да од јануара 2010. емитују програм на интернету.Иначе, од 1. септембра 2008. откривене су 182 станице које емитују програм без дозволе.

Како истичу у Рателу, досад је угашено 108 и ради се на гашењу преосталих.

Б. Цвејић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси