Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Цане је власник ТВ ИН!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 03. 2010.

Извор: Ало

Цане је власник ТВ ИН!


Све оптужбе које је изнео Станко Суботић Цане у интервјуу за подгоричку ТВ „Ин“ последица су страха од проширивања оптужнице које против њега спрема српско правосуђе, тврде саговорници „Ало!“.

Ратко Кнежевић, један од прозваних, и бивши блиски пријатељ Мила Ђукановића, тврди да је прави власник ТВ „Ин“ управо Станко Суботић, који стоји иза словеначке компаније, формалног власника ове медијске куће! Кнежевић демантује Суботића и тврди да не познаје бизнисмене Мирослава Мишковића и Милана Бека, нити чланове кабинета бившег премијера Војислава Коштунице - Александра Никитовића и Радета Булатовића. Суботић пак тврди да је спрега управо ове дружине, уз асистенцију садашњег директора Александра Тијанића, покренула хајку на њега.

Познајем само Сашу Тијанића, који ми је некада био уредник у листу „Интервју“ пре 25 година. Све је то замагљивање правог проблема, а то је права велика, стварна криминална активност Суботића и садашњег премијера Црне Горе Мила Ђукановића - изјавио је Кнежевић за „Ало!“. За њега је, како каже, прича о случају пред швајцарским судовима „још једна димна бомба“.

- Било би најбоље, кад је тако сигуран и смирен, да Суботић дође у Београд и исприча тамо пред надлежним органима шта све зна о материји за коју је судски и медијски оптужен, зар не? Такође, ако је сигуран да није наручилац убиства власника „Национала“ Ива Пуканића, нека дође и „повери“ себе испитивању и полиграфу хрватске полиције. Тек тада можемо разговарати ко је био у праву, а ко у криву - поручује Кнежевић.

Нико од прозваних Коштуничиних сарадника јуче се није јављао на познате бројеве телефона. Саветник лидера ДСС-а Дејан Михајлов није желео да коментарише тврдње Суботића и упутио нас је на портпарола странке. Занимљиво је да ни бивше ни садашње власти до сада нису испитале ниједну продају државне фи рме у којој је учествовао капитал Станка Суботића и других о с у м - њичених за прање новца кроз приватизације.

Тако је Суботић 2004. основао „Футуру плус“, од државе купио пословни клуб „Борба“, те је практично багателно добио 610 објеката (150 евра по киоску). „Футура“ је до 2007, када је против Суботића расписана потерница, дошла до контроле над четвртином српског тржишта са продајном мрежом од 1.150 киоска. Управљање Цанетовом фи рмом у том моменту преузео је Небојша Јестровић, блиски сарадник кокаинског боса Дарка Шарића. Државни органи још нису саопштили ко је омогућио да овај уносни посао преузму лица са Интерполових потерница. Слично се догодило и са продајом „Новости“, за које и даље није јасно чијим капиталом су приватизоване, посебно због тога што у овој медијској кући држава и даље има значајан власнички удео. Подсећамо и да је „Ало!“ први објавио и извештај аргентинске полиције у којем се као вођа банде за шверц кокаина означава Ненад Новаковић, а америчка ДЕА је том списку додала и Небојшу Михаиловића, Саву Марковића и Станка Суботића. Ова листа достављена је аргентинским властима у операцији „Балкански ратник“, која је довела до заплене 2,7 тона кокаина.


Антрфиле : Цане: Тијанићу, бивши пријатељу Тијанић: Видимо се у Швајцарској


Станко Суботић јуче се огласио отвореним писмом у коме Александра Тијанића оптужује за рекетирање и наводи како је директор РТС-а од њега и WАЗ-а тражио провизију за посредовање у куповини „Вечерњих новости“. Суботић, такође, поручује свом „бившем најбољем пријатељу“, како у писму назива директора РТС-а, да ће ускоро „истражним органима у Швајцарској морати да објасни одакле му милионски износи у једној швајцарској банци“. Прозвани Тијанић, с друге стране, истиче да „не може да дочека позив швајцарских власти“.Једва чекам тај дан. Спаковаћу се и сести у први авион. Али, уколико Суботић не пружи доказе за оно што тврди, мислим да је крајње време да коначно објасни Србији одакле му толико новца и одакле толико смрти око њега - каже Тијанић, који је још раније тврдио како му је Цане Суботић нудио милион и по евра да преузме послове WАЗ-а на овом простору.

Медојевић: Цане „мирише“ на Бебу


Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић каже да Цанетова прича „мирише“ на конструкције Бебе Поповића. - Беба је тврдио да ми је један други бизнисмен Богољуб Карић својевремено куповао одела за 200 евра. Све ово што Цане прича срачунато је да га спаси од проширења оптужнице које му спрема српско правосуђе. На било ком суду спреман сам да презентујем доказе о активности његове и Ђукановићеве криминалне организације - рекао је Медојевић, најављујући да ће тужити ТВ „Ин“. Како објашњава, Суботићево све чешће појављивање у јавности указује да он, иако је на Интерполовој потерници, има „дугачке пипке“ у медијима и појединим невладиним организацијама.

Одбор заседа 29. марта


Председник скупштинског одбора за безбедност Драган Тодоровић (СРС) позвао је председника Србије Бориса Тадића да у понедељак дође на седницу овог тела када се буде расправљало о борби против организованог криминала. Одмах после овог позива, чланови одбора из владајућих странака обавестили су председницу Скупштине да ће покренути поступак за смењивање Тодоровића због начина на који води то тело. Они га оптужују за злоупотребу тог одбора у личне и страначке сврхе.

Динкић: Да се провери приватизација Луке и „Новости“

Министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић изјавио је да је за друштво јако важно да се утврди истина о прању новца кроз процес приватизације.

- Свакако да је јако важно за друштво да се до краја утврди истина о томе ко је и са каквим прљавим новцем учествовао у процесу приватизације и да тај добије примерене казне - рекао је Динкић, коментаришући могућност испитивања продаје Луке Београд и „Вечерњих новости“. Као надлежне адресе министар је навео управу за спречавање прања новца, тужилаштво, полицију и правосуђе.

- Што се тиче Агенције за приватизацију, откада сам ја надлежан за рад те институције, она извештаје о купцима предузећа у Србији шаље редовно управи за спречавање прања новца, а онда ова институција треба да ради даље свој посао - објаснио је Динкић.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси