Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ВАЦ: Суботић лаже, он нама дугује паре!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 03. 2010.

Извор: Прес

ВАЦ: Суботић лаже, он нама дугује паре!


Београд - Члан борда директора „ВАЦ медија групе“ Петер Ланге демантовао је за Прес наводе Станка Суботића, који је у интервју црногорској телевизији Ин изјавио да је он обезбедио 26 милиона евра за куповину акција „Вечерњих новости“.

Суботић је рекао да је преко његове фирме „Сента“ направљен уговор са фирмама Мише Бека и Мирослава Мишковића, „Ардос“, „Тримакс“ и „Карамат“, којима је пребачено 26 милиона евра.

- Овај новац је искоришћен да би Беко и Мишковић могли да откупе неких 60, 65 одсто акција „Новости“ које до данас нису предате ВАЦ-у. ВАЦ-у је ова куповина онемогућена због могућности монопола - рекао је Суботић.

Међутим, Ланге за Пресс тврди да Суботић не говори истину.

- Средства којима су купљене акције „Новости“ обезбедила је искључиво и комплетно „ВАЦ медија група“. Све супротне изјаве су тотално неистините. Као што је познато, ми смо објавили све пословне везе са господином Суботићем, обавезали смо га да испуни све претходне обавезе према „ВАЦ медија групи“ - каже Ланге.

На захтев Преса да нам ВАЦ достави уговор у куповини акција „Новости“, за који су они обезбедили новац, Ланге одговара:

- На ваш захтев који се односи на могућност објављивања уговора о куповини акција „Новости“, не можемо да одговоримо позитивно. Без изричитог одобрења и сагласности нашег српског партнера (а који није господин Суботић), није нам дозвољено да то урадимо. Правно смо обавезни на дискрецију.

Д. Луковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси