Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УНЕМ осуђује нападе на Б92 и ТВ ИН
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 03. 2010.

Извор: Б92

УНЕМ осуђује нападе на Б92 и ТВ ИН


Београд - Удружење независних електронских медија најоштрије осуђује недавне нападе "Покрета за промјене“ на Телевизију ИН и Б92 .

"Мешање политицких странака у професионални и независни рад новинара и медија, не може се схватити другачије него као директан притисак на новинарску професију. Од новинара се, изгледа, тражи да изјаве полтичара третирају као коначну, правоснажну пресуду. И да оптуженог сматрају обесправљеним и недостојним појављивања у јавности“, пише у саопштењу.

У саопштењу УНЕМ наводи да "да је циљ тих политичких притисака ограничавање слободе информисања у Црној Гори и Србији“.

УНЕМ наводи да организована кампања након гостовања Станка Суботића на телевизијама ИН и Б92 представља директно угрожавање основних принципа новинарства, али и атак на цивилизацијски стандард да се мора чути и друга страна.

"Поштовање претпоставке невиности је принцип који медији морају поштовати. Поменуте телевизије су у свом раду у конкретном случају управо демонстрирале поштовање високих стандарда новинарске професије“, пише УНЕМ.

"Бескрупулозном политичком кампањом и притисцима посљедњих дана покушава се утицати на медије да се огријеше о ове принципе“.

У саопштењу се указује да је поштовање слободе информисања камен темељац демократије свих држава, а у Црној Гори је гарантовано и Уставом и свим медијским законима.

УНЕМ ће обавијестити све релевантне организације и институције које прате слободу информисања и изражавања у свијету са покушајима угрожавања ових слобода у Црној Гори и Србији и затражити адекватну реакцију на ове појаве.

Б92

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси