Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суфинансирање медија у Војводини
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 03. 2010.

Извор: Шумадија прес онлајн

Суфинансирање медија у Војводини


Покрајински секретар за информације Ана Томанова-Маканова најавила је расписивање конкурса за суфинансирање војвођанских медија у овој години у износу од 24,4 милиона динара.

Право на учешће на конкурсу немају јавни сервиси и кабловски дистрибутери, субвенционисани медији, попут мањинских гласила, док остали медији и удружења могу конкурисати, изјавила је она листу “Дневник”.

Маканова је истакла да ове године неће одобравати пројекте медијима који нису на време поднели извештаје о прошлогодишњем конкурсу, и прецизирала да је до 15. јануара, кад је истекао рок, извештаје доставило свега 20 одсто медија који су добили новац.

"Након што смо поновили позив, одазвало се још око 35 одсто. Сада смо сигурни у то да оних 20 одсто што су игнорисали рокове неће моћи да конкуришу", нагласила је она.

Маканова је напоменула да постоји могућност да се буџетска инспекција позабави тим случајевима, да би се утврдило где је отишао новац.

Конкурс ће бити отворен 15 дана од дана објављивања, а новац ће морати да се потроши до краја децембра.

Покрајина обезбеђује 75 одсто новца потребног за пројекат, док ће медији морати да покрију 25 одсто, али ће то моћи кроз цену рада, обезбеђивање технике или на било који други начин.

Конкурс је подељен на три области - за суфинансирање пројеката јавног информисања обезбеђено је нешто мање од 16 милиона динара, за област унапређења професионалних стандарда информисања издвојено је 1,5 милион, док је седам милиона одређено за техничко-технолошко опремање.

ФоНет

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси