Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Побољшати извештавање о здравству
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 05. 2010.

Извор: Б92

Побољшати извештавање о здравству


Београд - Представници Министарства здравља и новинарских удружења разговарали о радној верзији препорука за извештавање медија о медицини.

На састанку са представницима НУНС-а и УНС-а истакнуто је да је потребно подизање стандарда у извештавању о здравству, саопштено је из Министарства.

Државна секретарка Невена Карановић и помоћник министра Иван Мишић разговарали су са председницима Независног удружења новинара Србије (НУНС) и Удружења новинара Србије (УНС) Ђорђем Влајићем и Љиљаном Смајловић.

Председници новинарских удружења, како је наведено, казали су да је подизање стандарда у извештавању о здравству потребно.

"Уверени смо да ће новинарска удружења на најбољи могући начин предузимати даље активности на унапређењу извештавања о здравству, а Министарство здравља и даље ће бити партнер у том послу", истакнуто је у саопштењу Министарства.

Из тог министарства су подсетили да је у октобру прошле године покренута иницијатива за израду "Препорука за извештавање медија о медицини", са циљем да се унапреди та област, а да је нацрт документа израдила радна група, коју су чинила три новинара и два лекара.

"При изради консултовани су представници Лекарске коморе Србије, Коморе медицинских сестара и здравствених техничара Србије, Етичког одбора Србије, партнери који прате област борбе против ХИВ у Србији, Републичка стручна комисија за ментално здравље, а у процесу консултација УНС и НУНС су препознали потребу за оваквим документом и подржали иницијативу за његову израду", стоји у саопштењу.

НУНС је раније затражио нову јавну расправу о Нацрту препорука, који је већ на првом јавном представљању изазвао бурна реаговања новинара, и позвао Министарство здравља и чланове радне групе да што пре закажу дебату како би се текст Препорука

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси