Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бивши новинар Шпигела негира да је користио донације за сиријску децу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 12. 2018.

Аутор: Бета Извор: Н1

Бивши новинар Шпигела негира да је користио донације за сиријску децу

Клас Релотиус, бивши новинар немачког недељника Шпигл, који је признао да је измишљао приче за своје чланке, демантовао је данас да је користио новац намењен за сиријску децу.

Редакција немачког листа у недељу је саопштила да ће поднети тужбу против новинара којег сумјичи да је проневерио донације.

Адвокат новинара је данас рекао да Релотиус није ни у једном тренутку имао намеру да искористи тај новац и додао да до проневере није ни дошло.

Према наводима адвоката, Релотиус је прикупио око 7.000 евра, а сам је дао 2.000 евра. Новац прикупљен 2016. године предат је једној невладиној организацији у Немачкој која подржава децу у ратним подручјима.

Релотиус је недавно признао да је измишљао приче за своје новинске чланке. Новинар од 33 године је потом дао отказ док су читаоци последњих дана навели да је Релотиус прикупљао новац за сиријску децу.

Лист се извинио читаоцима наводећи да тај инцидент представља "срамоту" за недељник стар 70 година и додао да ће све учинити да "поврати кредибилитет и поверење".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси