Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УГ: Дијаспора без РТС по наредби Телекома, али стиже најбољи програм на Нова С
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 03. 2019.

Извор: Н1

УГ: Дијаспора без РТС по наредби Телекома, али стиже најбољи програм на Нова С

Грађани у дијаспори који прате програме преко платформи Унитед Групе данас ће остати без програма Радио телевизије Србије. Ово је резултат неуспешних преговора Унитед Групе са Телекомом Србија, који је данас издао налог да се сви програми јавног сервиса уклоне из наше понуде корисницима, саопштила је компанија.

"Неколико пута смо указивали да ће управо грађани платити цену уговора који је РТС потписао са Телекомом Србија о продаји програма у иностранству. Било је јасно да нове цене, неколико десетина пута веће, не показују добру намеру према грађанима у дијаспори, али указују и на некоректан потез према конкуренцији у жељи да нам се отме део тржишта", саопштила је Унитед Група.

Додаје се да је Унитед Група због грађана у иностранству покушала да преговара неколико месеци са Телекомом, апелујући да истакну реалне цена за емитовање какве имају сви јавни сервиси у Европи, трудећи се да корисници не буду кажњени због односа Телекома према Унитед Групи.  

"Нажалост, уцењивачки приступ и нереалне тржине цене нисмо могли да прихватимо. Јавни сервис који припада свим грађанима и који становници Србије већ плаћају преко претплате, а такође и из буџета, постао је изгледа по последњим потезима Телекома њихова својина, којој могу да подижу цене до нивоа који ни једна здраворазумна компанија не би прихватила. Због тога ће, нажалост, да оштете и стотине хиљада грађана у дијаспори", пише у саопштењу. 

Унитед Група верује, ипак, да ће најновији програм телевизије Нова С донети потпуно нов квалитет гледаоцима у дијаспори и пдосећа да за 11 дана почиње емитовање врхунског програма из свих сегмената једне телевизије - најбољи филмски и серијски програм, најбољи информативни, забавни и спортски програм.  

Телевизија Нова С са новим именом стартује 25. марта, уместо некадашњег ТОП канала. На овом каналу гледаоци ће моћи да прате информативни програм који чине вести које реално одсликавају стварност у Србији, појачан талк схоw емисијом Оље Бећковић "Утисак недеље" и емисијама Инсајдера Бранкице Станковић "Мале Велике приче" и "Инсајдеров преглед недеље".

Нова С биће препознатљива и по забавном програму, култној емисији "Вече са Иваном Ивановићем" и јутарњем програму "Ментално разгибавање". Верујемо да публика са нестрпљењем очекује и нове епизоде серија "Жигосани у рекету", "Сенке над Балканом", "Убице мог оца", а ускоро ће бити емитована најновија остварења "Заспанка за војнике" и серијал "Миле против транзиције".  

"Понудићемо и домаћим гледаоцима и нашим грађанима у дијаспори телевизију Нова С са најквалитетнијим програмом из Србије. Наша компанија се и даље придржава слогана 'Све најбоље на једном месту' на каналима Унитед Групе", наводи се у саопштењу.

У оквиру Унитед Групе послује и телевизија Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси