Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Симоновић ми је тражио човека од поверења
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 03. 2019.

Аутор: Вук З. Цвијић Извор: Блиц

Симоновић ми је тражио човека од поверења

Полицајац из Гроцке Владимир Михаиловић дао изјаву у тужилаштву поводом оптужби да је унајмио Драгољуб Симоновић, председник општине Гроцка, да “му реши проблем са новинаром”.

Михаиловић детаљно испричао и окривио Симоновића као налогодавца, а НИН је имао увид у његов исказ. 

- Симоновићева ћерка Јелена је кума моје жене. Њих две су у свакодневном контакту... Моја супруга је запослена у Општини Гроцка у кабинету заменика председника од 2012. године - описује осумњичени полицајац своје познанство са Симоновићем. Затим наводи како му је председник Општине Гроцка пришао на забави и тражио да се спали аутомобил Јовановића. 

- Мени је у једном тренутку током прославе, када смо остали насамо, пришао Симоновић и питао ме да ли могу да му помогнем јер има неки проблем са Јовановић Миланом. Није споменуо да се ради о новинару, нити сам ја знао о коме се ради, то сам после сазнао након што је запаљена његова кућа, што сам сазнао од Игора Новаковића. Мени је Симоновић рекао да пронађем неко лице у које имам поверења да опомене Јовановића, те да је потребно да му се запали аутомобил као опомена. Мени је Симоновић објашњавао зашто му је то потребно, спомињао је некакав сукоб са њим, али мене то уопште није интересовало тако да нисам запамтио... Објаснио ми је оно што је мени било битно да пренесем, а то је где се налази кућа Јовановића, да је у питању аутомобил „мерцедес“ сиве боје, те да је аутомобил паркиран у гаражи у улици... Симоновић је у мене имао поверења. Ја сам му рекао да ћу покушати да пронађем особу која би то могла да учини - навео је Михаиловић. 

Он је затим испричао како је ангажовао Игора Новаковића, кога је знао одраније, а чуо је да се наводно „бави зеленашењем“, те је претпоставио да ће за непосредног починиоца наћи неког из криминалне средине. 

- Рекао сам му о чему се ради, да је потребно наћи неког ко ће опоменути Јовановића тако што ће му запалити ауто. Рекао ми је да ће ме обавестити да ли је неког нашао и колико новца то лице тражи... После неколико дана рекао ми је да је нашао човека, није ми рекао његово име и да тражи 1.000 евра. Мени је Симоновић још на прослави рекао да ће за паљење аутомобила дати 1.500 евра... Мени Новаковић није рекао када ће то лице запалити аутомобил. Сазнао сам од Новаковића 12. или 13. децембра. Послао ми је поруку преко Вибера. Телефон сам ресетовао тако да није остала порука... Нисам имао с њим непосредну телефонску комуникацију... Нашли смо се испред његове куће... Питао ме је када ћу му дати новац, дао сам му за 15 минута у дворишту моје куће 1.000 евра - причао је Михаиловић у истрази и објаснио да се каје, тврдећи да није желео да узме новац. 

- Нисам желео да се уграђујем у овај посао, нисам желео никакву корист, за мене је једини мотив - био сам свестан позиције коју има Симоновић у друштву, био сам свестан његове друштвене моћи - па сам рачунао са тим да ми може помоћи у мом животу и у животу моје породице казао је Михаиловић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси