Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ребић: Због протеста и упада у зграду РТС-а приведено укупно 18 особа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 03. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Н1

Ребић: Због протеста и упада у зграду РТС-а приведено укупно 18 особа

Директор полиције Владимир Ребић изјавио је да је полиција у претходна два дана привела 18 особа у вези са протестима и упадом у зграду РТС, од којих девет због прекршаја закона о јавном реду и миру, а осам због учињених кривичних дела.

Он је за РТС рекао да су три особе задржане због сумње да су насилно ушле у РТС, претиле моторном тестером, разбиле стакло и безобзирно се понашале према запосленима у јавном сервису и полицијским службеницима.  

Пред надлежним прекршајним судом седам особа је хитно процесуирано, шесторо је осуђено на 30 дана затвора, једна особа на новчану казну, а против две се води прекршајни поступак у редовној процедури.  

Осам особа је учинило кривично дело, од којих шест кривично дело насилничко понашање на јавном скупу. Од њих, три особе су на задржавању, а против три се води поступак у редовној процедури.  

Поводом захтева "да се ослободе деца" Ребић је рекао да закон Србије подразумева да су деца особе млађе од 14 година, а да је већи број приведених старији од 20 година, а неки су и четрдесетогодишњаци.  

На питање који је одговор полиције на ултиматум председника покрета Двери Бошка Обрадовића да сви приведени након упада у РТС буду пуштени до данас у 15 часова, Ребић је рекао да је Србија правна држава и да се зна који орган шта ради.  

"Полиција не утиче на одлуке других надлежних органа, односно суда. Нереално је да неко из полиције зове суд. Могу констатовати да је најава протеста бесмислена. Нема потребе да на овај начин исказују захтеве, јасна је процедура и суд је донео одлуке", рекао је Ребић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси