Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дезир забринут због насилног упада у РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 03. 2019.

Извор: Танјуг, УНС

Дезир забринут због насилног упада у РТС

Представник ОЕБС за слободу медија Арлем Дезир изразио је забринутост због насилног упада дела учесника протеста и лидера опозиције у зграду РТС-а, истичући да неслагање са уређивачком политиком не треба да буде изражено кроз застрашивање и притиске на новинаре.

Арлем Дезир је поручио да је неопходна дебата о плурализму и независности јавних сервиса.

"Улога јавних сервиса у обезбеђивању квалитетних и објективних информација за све грађане без политичке обојености је неопходна у демократском процесу", истакао је Дезир.

Апеловао је "на све стране да се уздрже и не прибегавају насиљу и да се покрене инклузивна дебата о будућности јавног сервиса".

"РТС је важан део напора за нову медијску реформу и сви актери морају бити укључени у тај важан процес", навео је Дезир.

У саопштењу је навео и да је група демонстраната привремено блокирала улаз у зграду РТВ Краљево.

Подсетимо, УНС је у суботу реаговао због ометања рада новинара и медијских радника РТВ Краљево блокирањем улаза у зграду ове медијске куће приликом протеста „1 од 5 милиона“ у Краљеву.

Како је УНС-у речено у РТВ Краљево грађани су се на протесту зауставили испред зграде у којој се осим Телевизије Краљево налазе и редакције недељника „Ибарске новости“ и Радио Краљева и тракама затворили улаз запосленима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси