Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Југослав Ћосић: Кампања државних функционера против Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 03. 2019.

Аутор: Бета, Данас Извор: Н1

Југослав Ћосић: Кампања државних функционера против Н1

Програмски директор телевизије Н1 Југослав Ћосић изјавио је да веома озбиљно схвата све претње упућене телевизији и запосленима "посебно зато што долазе од представника власти и државе".

Ћосић за лист Данас наводи да ће се због тога обратити свим релевантним међународним институцијама, као и да адвокатски тим Н1 припрема пријаве против свих који позивају на линч новинара Н1.

Напади и претње почели су након извештавања Н1 са протеста "Један од пет милиона" кад су демонстранти ушли у зграду Радио телевизије Србије. Чланови Владе Србије су извештвање Н1 с тим у вези оценили као "скандалозан, лицемеран, али и антицивилизацијски".

"Води се снажна, диригована кампања против Н1. Њом се директно угрожава безбедност новинара наше куће и то је у целој причи најтрагичније. Кад крену овакве кампање, последице је немогуће предвидети. Искуство на жалост говори да оне увек воде до физичког угрожавања новинара и њихове безбедности", изјавио је Ћосић.

Сматра да су напади усмерени ка томе да се новинари обесхрабре да раде свој посао професионално.

"Медији постоје да би радили управо оно што ми радимо - да би преносили догађаје и извештавали. Оптужбе да ми подржавамо насиље и да подржавамо протесте само зато што радимо свој посао чиста су замена теза", истиче Ћосић.

Он констатује да до Н1 стиже стотине претњи дневно и оцењује да док се кампања против Н1 води од стране државе неће стати ни претње на друштвеним мрежама.

"Обратићемо се ОЕБС-у, Европској комисији, свим преговарачима око поглавља у којима се налазе медији, специјалном известиоцу за Србију, комесару за проширење, Европској федерацији новинара и Репортерима без граница", поручио је Ћосић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси