Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одборници Скупштине Гроцке усвојили оставку Драгољуба Симоновића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 03. 2019.

Извор: Инсајдер

Одборници Скупштине Гроцке усвојили оставку Драгољуба Симоновића

Оставка Драгољуба Симоновића, председника Општине Гроцка који је оптужен да је наложио паљење куће новинару портала Жиг инфо Милану Јовановићу, усвојена је данас на седници Скупштине Гроцке, потврдио је за Инсајдер Стефан Дилберовић, председник локалног парламента.

Испред Општине Гроцка у току су, иначе, два протеста - један који су организовале присталице Савеза за Србију, а други који подржава општинску власт Гроцке. Усвајање оставке председника Општине Драгољуба Симоновића није било међу најављеним тачкама дневног реда данашње седнице парламента у Гроцкој, због чега је СзС одлучио да организује протестни скуп испред локалне скупштине. У 10 сати се испред зграде парламента окупило неколико десетина присталица опозиције, предвођених лидерима СзС у Београду - Борком Стефановићем, Николом Јовановићем, а нешто касније стигао је и Бошко Обрадовић. Међу протестантима је и новинар Милан Јовановић, чије паљење куће је, према оптужници, наложио Симоновић.

У исто време на плато испред Скупштине Гроцке дошло је и неколико симпатизера актуелне власти у тој општини, који су константно узвикивали увреде на рачун лидера СзС.

Присуство полиције није видљиво, а између две групе демонстраната налазе се једино новинари.

Како је најавио Стефан Дилберовић, оставка председника Општине Драгољуба Симоновића усвојена је кроз допуну дневног реда.

Иначе, Друго основно тужилаштво је пре два дана подигло оптужницу против Симоновића, који се терети да је наложио паљење куће новинару Милану Јовановићу, и затражило максималну казну од осам година затвора.

Симоновић је оставку на место председника Општине поднео пре четири дана. У писаној изјави он је навео да подноси оставку на све функције, како у странци, тако и у општини, на чијем је челу био у три наврата, још од 2005. године.

„Желим да подсетим српску јавност да је свако невин док се не докаже супротно. Ја јесам осумњичен, али не и осуђен", навео је он.

Он је објаснио да се повлачи из политике јер не жели да се његово име “беспризорно и свакодневно користи зарад политичких обрачуна са Српском напредном странком”.

Симоновић је поручио и да ће своју истину доказати пред институцијама Републике Србије које су, како истиче, једине надлежне да кажу задњу реч и прогласе га кривим или невиним.

Симоновић, који је се сумњичи да је наложио паљење куће новинару Милану Јовановићу, пуштен је на слободу 7. марта, после 40 дана проведених у притвору. Друго основно тужилаштво је уложило жалбу на ту одлуку Суда, али је она одбијена. Након његовог ослобађања, новинар портала  Жиг инфо Милан Јовановић коме је у ноћи између 11. и 12. децембра запаљена кућа, добио је сталну полицијску заштиту.

“Захтев тужилаштва сматра се неоснованим”, навела је Ирина Ковачевић, портпаролка Другог основног суда.

У дану када је ухапшен, јавности се, тим поводом, ванредно обратио председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић, који је тада изјавио да “партијска књижица никог неће сачувати од одговорности”.

Извор: Инсајдер

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси