Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сејдиновић: Ерупцији мржње изложен сам годинама, држава не реагује адекватно
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 03. 2019.

Извор: Цензоловка

Сејдиновић: Ерупцији мржње изложен сам годинама, држава не реагује адекватно

"Човек једноставно остане без текста на такву ерупцију мржње, увреда и претњи којима сам изложен периодично, али континуирано, већ годинама, чак независно од тога шта је повод и да ли га уопште има", каже за Цензоловку Недим Сејдиновић, председник Независног друштва новинара Војводине поводом најновијих претњи које је добио преко Фејсбук странице "Србија НАША Земља".

„Понекад је повод нека моја изјава или активност, а понекад канонада крене потпуно немотивисано – као да сам ‘дежурни кривац’ који се по потреби извади из ладице“, наводи Сејдиновић.

Поред претњи физичким обрачуном са Сејдиновићем, он се на овој страници назива и „муслиманским екстремистом“ и „србомрсцем“.

„Страшно је живети у друштву у којем се насиље, мржња и фрустрација свакодневно негују иако су временом постали џиновски коров који у потпуности прекрива и дави све витално у нама“, каже Сејдиновић, који је управо поднео оставку на место председника НДНВ, мада, како каже, то нема везе са овим претњама.

„Никако не би било неочекивано да се та силна мржња са интернета на крају излије у стварност, а за то ће у мом случају, и не само у мом, највећу одговорност сносити државни органи, који до данас нису адекватно реаговали на многобројне случајеве претњи смрћу које су им правници НДНВ-а достављали у протеклом периоду“, каже Сејдиновић.

Прогон на Фејсбуку

На Фејсбук страни „Србија НАША Земља“ је објављена  фотографија председника Независног друштва новинара Војводине Недима Сејдиновића, испод које пише:

„Недиме Сејдимовићу, толико несносно провоцираш обичан свет да ако ти неко извуче уши не чуди се. Не одобравамо никако, али не би ни дигли глас. Такав хохштаплер и битанга скоро није виђена чак ни на Сорошевом платном списку. Недим је председник НДНВ („Независно“ друштво новинара Војводине), муслимански екстемиста и србомрзац“.

Испод тог поста је мноштво коментара у којима се Сејдиновић најгрубље вређа, коментатори позивају и да буде протеран.

Претње су пријављене Тужилаштву за високотехнолошки криминал.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси