Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бећковић: Власт је забранила гостовање у Утиску
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 04. 2019.

Аутор: К. Живановић Извор: Данас

Чланови владајуће странке и људи блиски режиму отказују долазак у култну емисију

Бећковић: Власт је забранила гостовање у Утиску

На путу сам и у ромингу… – кратко нам је поручио Александар Гајовић, државни секретар у Министарству културе и информисања, као одговор на питање због чега је отказао учешће у синоћном Утиску недеље.

И сам Гајовић је био „алтернатива“, с обзиром на то да је учешће пре њега отказао и политички аналитичар Дејан Вук Станковић, иако је његово гостовање било најављено и на телевизији. Он је ауторки емисије Ољи Бећковић рекао да има „важан породични ручак“ на који је заборавио, те да стога не може да дође у емисију која се уживо емитује од 21 час, на Нова С.

Нашем листу је рекао да у Утисак не долази „из разлога приватне природе“, те да је о томе благовремено обавестио организаторе. За ауторку и водитељку Утиска недеље Ољу Бећковић не постоји сумња да је власт забранила својим члановима и људима блиским режиму да гостују у њеној емисији.

– Одлуку власти да забрани гостовање у Утиску не само министрима, народним посланицима владајуће коалиције, државним секретарима, него и аналитичарима, разумем као коначно признање и очигледан доказ ко је пре четири и по године забранио емитовање Утиска на Б92 – истиче Бећковић за Данас.

Наша саговорница је од почетка емитовања Утиска недеље на ТВ Нова С имала проблема са довођењем људи из власти у своју емисију. Позиве је упутила на многе адресе, али нико није пристао да дође. Она о томе није желела јавно да говори, поручујући „да ће им дати шансу“ да је демантују, и да ће након треће емисије моћи да говори да ли је напредњацима и њиховим коалиционим партнерима забрањено да долазе у Утисак. Ауторка је сумњала, а време је потврдило да је у праву и да владајућа структура избегава дијалог са политичким противницима бојкотујући њену емисију.

Саговорници који су од почетка најављивани у синоћном Утиску су професор Владета Јанковић и новинарка Љиљана Смајловић, док је уместо Дејана Вук Станковића, односно Александра Гајовића, гостовао уредник и новинар БИРН-а, Слободан Георгиев.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси