Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СББ: Неистинито извештавање Информера, Пинк није био цензурисан на ЕОН-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 04. 2019.

Извор: N1

СББ: Неистинито извештавање Информера, Пинк није био цензурисан на ЕОН-у

Компанија Унитед Група, у оквиру које послује СББ, најоштрије протестује због још једне у низу неистина које таблоид "Информер" објављује о тој компанији, наводи се у саопштењу те компаније.

У тексту под називом "Медијски мрак Србије у режији опозиције!" износе се многоборојне неистине, попут скандалозне тврдње да током скупа "Будућност Србије" није било могуће гледати телевизију Пинк преко ЕОН апликације, додаје се.

"У тексту који личи на сценарио из нечије маште, грубо се злоупотребљава име СББ и доводи у везу са опозицијом и Драганом Ђиласом који никада није био власник ни једног процента компаније. Компанија СББ омогућава гледаоцима преко свих својих апликација најбољи могући квалитет програма, због чег смо код публике и препознати као најпожељнији избор. Никада нисмо цензурисали ни један пограм", наводи се у саопштењу.

Компанија додаје да је једини проблем у испоруци програма преко ЕОН апликације био је могућ 18. априла када услуга мобилног интернета МТС није радила, што је Телеком и сам објавио. Представљање компаније Унитед Група, у оквиру које послују СББ и најслободнији медији по свим светским стандардима, као некога ко "укида медијске слободе и залаже се за медијски мрак" потпуно је злонамерно.

"Лист Информер очигледно има обичај да својим извештајима наноси штету појединцима, компанијама, а недавно и грађанима Србије објављујући текст у коме су изразили одушевљење што је изгорео део катедрале Нотр Дам. Како се новинар који је писао овај непрофесионалан и неистинит текст није ни потписао, износимо сумњу да је можда у питању исти аутор који је "славу" већ стекао извештавајући о атмосфери са одложеног концерта Били Ајдола на Калемегдану, уверавајући читаоце да су атмосфера и свирка на концерту биле незаборавне, иако концерт није одржан због кише", додаје се.

Компанија је додала да свесна да у Инфомеру могу да се објаве потпуне неистине и измишљени догађаји, попут оптужбе да је СББ цензурисао Пинк, овај демантиј пише по Закону о информисању због гледалаца, како не би били доведени у заблуду.

"Неистине у режији таблоида Информер имају евидентно циљ да заварају јавност у Србији, али истина се не може потиснути лажима и обманама", закључено је у саопштењу.

СББ је део Унитед Групе у оквиру које послује и ТВ Н1.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси