Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Генерални директор Russia Today: Не постоје неутрални медији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 04. 2019.

Аутор: Маја Репић Извор: Данас

Генерални директор Russia Today: Не постоје неутрални медији

Ако вам неко из неког медија каже да је његов медиј неутралан, знајте да вас лаже. То је немогуће, изјавио је данас генерални диреткор Russia Today-а Алексеј Николов.

Николов је на предавању на Факултету политичких наука студентима говорио о начину на који савремени медији пласирају лажне вести и како оне утичу на перцепцију људи о разним темема.

„Не можете имати две прве вести. Као новинар ви одлучујете која вест ће бити прва а која четврта, и на тај начин утичете на своје гледаоце“, рекао је Николов.

Руски новинар се на предавању појавио у црној мајци са натписом „foreign agent“, јер га, како сам каже, тако најчешће етикетирају.

Николов је на предавању истакао да је велики парадокс савременог доба тај што са једне стране имамо огромну могућност избора по свим питањима, али да се, са друге стране, тим избором манипулише више него икад.

„Кључно је да научите да постављате питања. То је једини начин да се одупрете манипулацији. Нико вас не лаже, само вам не говоре истину“, додао је Николов.

Алексеј Николов гостује у Београду поводом Конференције „Крај некажњивости за злочине на новинарима“ која се одржава у Дечијем културном центру у Београду, 22. и 23. априла.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси