Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминуо Ђуро Кукић (1947 – 2019)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 06. 2019.

Аутор: Весна Нинковић Извор: Данас

IN MEMORIAM

Преминуо Ђуро Кукић (1947 – 2019)

Кад смо се последњи пут видели, прошло је ту времена, седећи на тераси кафане коју је, наравно, он као прави Сомборац изабрао, причали смо о свему и свачему.

Тачније, мање о новинарству, нашироко о „новинарству“ данас. Подразумева се да смо се непобитно сложили да оно што је за нас новинарство као да незаустављиво нестаје. Ђуро Кукић био је прави новинар. И у његовом граду ништа му није промакло, а и све је стигло на време. Подразумева се, а познавала сам га и тада, када се интернет код нас још само наслућивао. Године, а стигле су нас, Ђуру нису омела у прецизној оцени времена у коме живимо.

Истински новинар Ђуро Кукић умро је, после краће и тешке болести, у 72. години. Радио је у Сомборским новинама, РТВ Спектар, Радио Спектру. Од 2000. био је, све до одласка у пензију, дописник Данаса. Иако звучи као велике речи, није – на част граду Сомбору и Данасу.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

16.06.

2019.

Novinarka [нерегистровани] у 13:40

Izgubljeni u pisan

"Радио је у Сомборским новинама, РТВ Спектар, Радио Спектру. Од 2000. био је, све до одласка у пензију, дописник Данаса. Иако звучи као велике речи, није – на част граду Сомбору и Данасу."
Poslednja rečenica napisana je tako da je potpuno neshvatljiva, odnosno može da se tumači na više značenja. Šta je pisac nekrologa hteo da kaže? Kako shvatiti ovo "IAKO ZVUČI KAO VELIKE REČI, NIJE.."? Šta NIJE? Onda povlaka (?!) " - NA ČAST GRADU SOMBORU I DANASU". Šta je zapravo hteo da kaže pisac In memoriama poslednjom rečenicom? Je li to lični stav, komentar, stav UNS-a...? Da li je poruka: da to što je Đuro Kukić pisao od 2000. NIJE NA ČAST SOMBORU I DANASU? Čemu ova nejasna, nepismena, kukavičja, nedorečena rečenica?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси