Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Савет за штампу расписао конкурс за нове чланове Комисије за жалбе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 06. 2019.

Извор: Савет за штампу

Савет за штампу расписао конкурс за нове чланове Комисије за жалбе

Управни одбор Савета за штампу расписао је конкурс за три представника цивилног друштва, односно јавности у Комисији за жалбе Савета за штампу.

Кандидате за представнике јавности могу предлагати удружења грађана, невладине, струковне и образовне организације које се баве: медијима, слободом говора, заштитом људских, мањинских, дечјих права и родне равноправности, заштитом законитости и владавине права, промовисањем транспарентности рада носилаца јавне власти и вршилаца јавних функција, као и борбом против корупције и монопола.

Кандидате могу предлагати и организације чланице Савета за штампу.

Предложени кандидати морају да буду држављани Републике Србије, да поседују професионалне и моралне квалитете, да буду особе са високим личним интегритетом и ауторитетом у области којом се баве, као и да познају и прихватају Кодекс новинара Србије, Статут Савета за штампу и Пословник о раду Комисије за жалбе Савета за штампу.

Конкурс је отворен до 12. јула 2019. године.

Предлози за представнике јавности подносе се уз биографију и писано образложење на адресу: Савет за штампу, Француска 5/7, 11000 Београд или на имејл: office@savetzastampu.rs

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси