Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дом војске: Специјална плакета и "Вечерњим новостима"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 06. 2019.

Аутор: Ј. Матијевић Извор: Вечерње Новости

Дом војске: Специјална плакета и "Вечерњим новостима"

Клуб генерала и адмирала Србије уручио вредно признање нашем листу за сарадњу. Захвалност за праћење конференције "Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва".

Клуб генерала и адмирала Србије доделио је "Вечерњим новостима" плакету за изванредну сарадњу и значајан допринос афирмацији овог удружења. Признање је примио Милорад Вучелић, главни и одговорни уредник, на свечаној седници Скупштине Клуба, одржаној у четвртак у Дому Војске у Београду.

На свечаности којој су присуствовали и представници Изасланства војски при амбасадама Русије, Кине и Белорусије, као и више војних и борачких удружења Србије, главном и одговорном уреднику нашег листа уручено је и двотомно издање књиге "Војска Југославије у одбрамбеном рату 1999. године" у знак захвалности за подршку и афирмацију Клуба.

- "Вечерње новости" су једини дневни лист који је на одговарајући начин пропратио међународну конференцију "Да се не заборави" под називом "Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва", одржаној у сарадњи са Београдским форумом за свет равноправних, Субнором Србије и Друштвом српских домаћина - рекао је генерал-потпуковник Миломир Миладиновић, председник Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије.

- Жао ми је што други медији нису схватили важност ове Конференције, не због нас, већ због нашег народа који би и на тај начин сазнао шта грађани широм света мисле о НАТО агресији на нашу земљу. У раду ове међународне конференције учествовало је више од 200 гостију, а готово 80 одсто њих били су економисти, новинари, историчари и представници хуманитарних организација из иностранства. Осудили су НАТО агресију, похвалили нашу војску и напоре који су пружени у супротстављању агресору. Тако су показали да је истина о агресији присутна, али да светски моћници и даље крију истину због себе.

Захваљујући се на изузетном признању које су "Вечерње новости" добиле, Милорад Вучелић је казао да је одрастао уз устанике, војнике и генерале и да је имао среће да одрасте у једном занимљивом времену у ком је познавао и познаје неке војсковође и врховне команданте.

- Војска је за мене увек била једно упоришно место, свето, које се ничим није могло довести у питање чак и кад сам узимао за право да понешто о томе критички мислим - рекао је Вучелић. - Светом, кажу, доминирају два знака. То су мач и перо. Ви који нам додељујете ово признање представљате мач који је био у добрим и часним рукама, а мени је преко "Вечерњих новости" и "Печата" припало да се понесем тим симболичним пером. Захваљујем вам се од срца и у име мојих сарадника, јер су и они као и ја поносни на ово признање.

На свечаној седници Скупштине у четвртак је додељено и шест Медаља српских генерала, највише признање Клуба генерала и адмирала Србије. Медаље су добили генерал-пуковник Бранко Крга, генерал-потпуковници Јагош Стевановић и Љубомир Драгањац, генерал-мајор Љубомир Бајић, као и пуковници Звонимир Пешић и Бранислав Глушица.

ИСТОРИЈА НЕ ЗАБОРАВЉА ЈУНАКЕ

УЗ "Вечерње новости", плакету Клуба генерала и адмирала Србије добили су и "Први партизан" из Ужица и Европски универзитет у Београду. Примајући плакету, професор др Милија Зечевић, ректор овог универзитета, је рекао:

- Не дајте да се забораве ваша часна дела током грађанског рата деведесетих и за време НАТО агресије, не дајте да се забораве ни Резолуција 1244 ни Република Српска. Увек знајте да историја јунаке никад не заборавља.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси