Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Стари телевизори испред РЕМ-а, траже се измене медијских закона због ријалитија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 06. 2019.

Извор: Н1

Стари телевизори испред РЕМ-а, траже се измене медијских закона због ријалитија

Удружење за заштиту уставности и законитости у сарадњи са још неколико удружења одржало је испред просторија РЕМ-а перформанс са старим телевизорима, како би најавили почетак кампање скупљања потписа за нови медијски закон, којим би се ограничили ријалити програми на телевизијама са националном фреквенцијом.

Председник удружења Саво Манојловић је рекао да су више пута РЕМ-у слали пријаве због насилничког понашања у ријалити програмима, али да РЕМ није реаговао.

Манојловић се осврнуо и на најновији случај насиља, због ког је у среду ухапшен учесник ријалити програма "Задруга" Мирослав Мики Ђуричић и додао да су количина насиља и мањак културног садржаја на већини националних фреквенција показатељи да је промена Закона о електронским медијима неопходна.

"Намеће се један погрешан модел, а то је да се ради о приватним телевизијама, што је тачно, али су то приватне телевизије које су добиле јавну фреквенцију, па се правно гледано радии о јавно-приватном партнерству и оне ту фреквенцију морају да користе на одређен начин. Управо зато ћемо кренути у прикупљање потписа за измену постојећег закона и увођења рестриктивнијих мера", казао је Саво Манојловић из УЗУЗ-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси