Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вељановски: Брнабић показала да власт стоји иза Информера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 06. 2019.

Аутор: Ј. Д. Извор: Данас

На рођенданској прослави таблоида који свакодневно крши новинарски кодекс, претећи неистомишљеницима и покрећући хајке, била и премијерка Србије

Вељановски: Брнабић показала да власт стоји иза Информера

Подршком уређивачкој концепцији Информера, за који стручна, али и велики део опште јавности, зна да то што раде није професионално новинарство, премијерка Ана Брнбић показује да власт стоји иза таквих медија, поготово ако се узму у обзир огромне суме новца који се за њих издваја.

То каже за Данас професор Факултета политичких наука Раде Вељановски, коментаришући појављивање председнице Владе Србије на рођенданској прослави таблоида Информер.

Вељановски указује да власти подржавају медије попут Информера, јер су део њиховог пропагандног механизма.

– Ту постоји једно садејство које нема везе са демократијом медијског система, али и демократијом уопште – наглашава Вељановски.

Информер, прорежимски таблоид, прославио је пре неколико дана рођендан, а на том, како су и сами рекли, „народном весељу“ у селу Росићи код Косјерића, појавио се део државног врха Србије – премијерка Брнабић и Александар Антић, министар рударства и енергетике. У Информеру тврде да је премијерка била „одлично расположена, па су бројни мештани сусрет с њом овековечили заједничким селфијем“.

Подсетимо, по Раскринкавању, на укупно 306 насловних страна у 2018. години, Информер је имао чак 351 лажну, тј. неутемељену вест. Недавно је објављено да су Информер и Српски телеграф прошле године чак у 265 наврата најављивали ратове и сукобе на насловним странама. Према њиховим наводима, ратове смо водили са свим суседима, сем са Румунима. Такође, Информер је имао чак 600 прекршаја Кодекса новинара од августа до децембра 2018. Њихове „вести“ су ту да шокирају и узнемире читаоце и читатељке, крше се скоро сва права, као што су права деце, прете неистомишљеницима, покрећу хајке…

Вучићевић игра са клупом

Вероватно најзанимљивији детаљ са рођендана Информера је видео снимак главног и одговорног уредника овог таблоида, Драгана Ј. Вучићевића, како у трансу игра са клупом изнад главе. Овај снимак је моментално постао хит на друштвеним мрежама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси