Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Канал 9 не дугује порез, власница чека испуњење обећања Оливере Зекић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 06. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Н1

Канал 9 не дугује порез, власница чека испуњење обећања Оливере Зекић

Новосадска телевизија Канал 9, чија власница и директорка Маја Павловић је недавно штрајковала глађу указујући на проблеме са државом, налази се у пореској преплати, сазнаје ФоНет после поступка пореске контроле који је трајао три и по године.

Један од захтева Маје Павловић током штрајка глађу био је управо да се реши спор Канала 9 и Пореске управе, на чије решење се жалила.

Пореска управа је 2016. године донела решење о принудној наплати у износу од 254.569,20 динара за неплаћене порезе и доприносе. У другом, поновном поступку, Пореска управа је констатовала да не постоји основ за обрачун пореза новосадском Каналу 9.

Маја Павловић рекла је за ФоНет да дуже од три године нису могли да добију одлуку о жалби која је коначно стигла јуче. Упитана да прокоментарише тренутну ситуацију, она каже да је "и даље тешко, али се ствари померају са мртве тачке".

"Види се помак, ситуација се решава, дајемо све од себе да будемо стрпљиви колико год је могуће у овом моменту. Чекамо да видимо резултате конкурса у граду и Републици, али чекамо и испуњење обећања Оливере Зекић из Регулаторног тела за електронске медије да ће нам ОФПС вратити 400.000 динара", рекла је Павловић за ФоНет.

Маја Павловић је 23 дана штрајковала глађу због лоших услова у којима се налазила њена телевизија, али и други локални медији.

После састанка са председницом Владе Ане Брнабић, Павловић је прекинула штрајк и до сада су испуњена три од укупно девет њених захтева, а каже да је "и даље у свакодневној комуникацији" са представником кабинета премијерке.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси