Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Украјинска телевизија погођена ракетом после најаве интервјуа Путина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 07. 2019.

Аутор: Бета-АФП Извор: Данас

Украјинска телевизија погођена ракетом после најаве интервјуа Путина

Седиште једне украјинске телевизијска станице у Кијеву нападнуто је ручним ракетним бацачем после најаве те телевизије да ће емитовати документарац са интервјуом руског председника Владимира Путина, јавиле су данас украјинске власти и осудиле напад као терористички.

Напад се догодио прошле ноћи, нико није повредјен, али је оштећена фасада зграде телевизије „112 Украина“, навела је полиција.

Ручни ракетни бацач остављен је код зграде.

Украјинска безбедносна служба (СБУ) покренула је истрагу, а полиција контроле у Кијеву у потрази за нападачем.

Председник телевизије „112 Украина“ Егор Бенкендорф позвао је у саопштењу украјинског председника Володимира Зеленског да одмах осуди тај „криминални акт“ и да јасно нагласи да нико не сме да користи насиље против медија.

Власник телевизије је проруски посланик Тарас Козак. Телевизија је пре неколико дана добила упозорења од украјинског тужилаштва после објављивања намере да емитује документарац америчког редитеља Оливера Стоуна о Украјини у коме је и интервју са Владимиром Путином.

У четвртак је главни украјински тужилац Јури Луценко рекао да ће све особе одговорне за емитовање тог „филма руске пропаганде“ бити позвани на испитивање.

Телевизија је јуче саопштила да је добила директну претњу о нападу од ултранационалилстичких организација.

После напад телевизија је саопштила да су отказали емитовање документарца, најављено за уторак, у нади да ће избећи суђење и казне власти.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси