Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Телеком: Евроњуз долази у Србију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 07. 2019.

Извор: Раскрикавање

Телеком: Евроњуз долази у Србију

Европски канал Евроњуз и Телекомова компанија HD-Win покренуће редакцију Евроњуза у Србији, тачније информативни канал и сајт који ће бити намењени публици српског говорног подручја, саопштили су из Телекома. Да ће овај медиј са седиштем у Француској отворити франшизу у Србији потврдила је за ТВ Прву и Сузана Васиљевић, саветница за медије Александра Вучића.

Када ће овај канал бити лансиран и даље није познато, али из Телекома саопштавају да ће непосредно пред почетак емитовања програма Евроњуз Србија запослити скоро 100 људи на локалном нивоу, док ће главног уредника српског канала, као и уређивачки одбор, изабрати Евроњуз.

“Овај одбор ће креирати стратешку уређивачку оријентацију и доносиће све одлуке којима се успостављају правила у погледу уређивачке политике и опште програмске равнотеже, што су основне вредности ове медијске куће - уређивачка независност, слобода изражавања, непристрасност”, наводе из Телекома.

Идеја је да Евроњуз и Евроњуз Србија размењују садржаје, те ће се у програму за домаћу публику наћи и оригинални садржај Евроњуза, а са друге стране “и Евроњуз ће имати користи од садржаја који производи локална франшиза у региону а који је од посебног новинарског интереса”.

“Покретање Евроњуз Србија је још једна потврда о степену поузданости и атрактивности бренда Евроњуз. У протеклих 25 година, Евроњуз је постао признати и кредибилни медиј, посебно захваљујући нашој “All Views” (Сва мишљења) уређивачкој политици, која гарантује непристрасан третман вести. Управо ово искуство, ову експертизу и овај захтев данас доносимо у Евроњуз Србија, који ће бити независтан медиј као што је и Евроњуз одувек био”, преноси Телеком речи Мајкла Питерса, генералног директора.

Саветница за медије Александра Вучића, Сузана Васиљевић, јутрос је за ТВ Прву потврдила отварање нове франшизе у Србији.

“Поред стотинак радних места, надамо се и побољшању новинарских стандарда, јер ће та кућа радити по свим стандардима Евроњуза. То је важна медијска кућа која ће регион покривати из Београда”, рекла је Васиљевић.

Како истичу из Телекома, Евроњуз је водећи међународни информативни канал у континенталној Европи, емитује програм у 160 земаља а његов сигнал допире до скоро 135 милиона људи сваког месеца.

HD Win, иначе, као ћерка-фирма Телекома Србија, управља каналима Арена спорт која је емитер бројних спортских догађаја попут УЕФА Лиге Шампиона, УЕФА Лиге Европе, националних фудбалских шампионата, Лиге 1, Серије А итд. Ова фирма је носилац права за емитовање спортских канала на територији Србије, БиХ, Црне Горе, Македоније и Хрватске.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси