Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Комеморација Данки Нововић у среду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 07. 2019.

Извор: РТС

Комеморација Данки Нововић у среду

Комеморација поводом смрти Данке Нововић одржаће се у Галерији Радио-телевизије Србије (Таковска 10) у среду, 17. јула, у 12 часова, док ће последњи испраћај пред кремацију бити на Новом гробљу у Београду у петак, 19. јула, у 15 часова.

Једна од најславнијих водитељки Информативног програма РТС-а Данка Нововић преминула је у недељу, 14. јула, а комеморација у њену част одржаће се у Галерији РТС-а.

Рођена је у Прокупљу 1943. године, живела је у Урошевцу, а 1953. године се са породицом сели у Београд. Примљена је на аудицији за ТВ спикере 1963. у Телевизију Београд и свој радни век, до 2003. године, провела је у РТС-у, поред осталог и као уредница Дневника.

Добитница је великог броја награда, укључујући шест спикерских и уметничких награда "Гордана Бонети", као и овогодишњу награду за неговање културе говора "Радмила Видак".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси