Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Анкета: Већина грађана сматра да би новинари требало да добију већу заштиту од државе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 07. 2019.

Аутор: В. Стојсављевић Извор: Данас

Резултати анкете

Анкета: Већина грађана сматра да би новинари требало да добију већу заштиту од државе

У анкети спроведеној на сајту Данаса 80 одсто грађана сматра да Војислав Шешељ неће бити санкционисан због увреда и претњи упућених новинарски Данаса, док 71 одсто њих сматра да би новинари требало да добију већу заштиту од државе.

На сајту Данаса спроведена је анкета са питањем “Да ли мислите да ће Војислав Шешељ бити санкционисан због изношења отворених претњи новинарки Данаса”, на којој је гласало око 1.100 грађана.

Од тога 80 одсто сматра да Војислав Шешељ неће бити санкционисан, док 20 одсто ипак сматра да хоће.

Иста анкета спроведена је и на Фејсбуку где је чак 96 одсто гласалих одговорило негативно, сматрајући да Шешељ неће сносити поселедице за изношење претњи и увреда на рачун новинарке Снежане Чонградин. Само ћетири одсто сматра да ће он ипак бити прикладно кажњен.

На нашем сајту спроведена је и анкета са питањем “Да ли сматрате да би новинари требало да добију већу заштиту од државе”, на којој је гласало 915 грађана.

Грађани су већински гласали потврдно, сматрајући да новинари треба да добију већу заштиту од државе, и то 71 одсто њих. Ипак, 29 одсто гласалих сматра да новинари нису угрожени и да им није потребна већа заштита.

Анкета на Твитеру, на којој је гласало 540 грађана, дала је сличне резултате. Наиме, 81 одсто гласалих сматра да би новинари требало да буду заштићенији, док 19 одсто мисли да је тренутно стање задовољавајуће.

Инстаграм је такође дао јако сличне резултате, где је 86 одсто грађана за то да новинари добију већу заштиту од државе, док 14 одсто мисли да то није потребно.

Грађани су бурно реаговали на ову изјаву Војислава Шешеља.

“Наравно да неће бити санкционисан, није ово правна држава”, кратак је коментар једног грађанина на Фејсбуку.

“Није проблем Шешељ. Како може председавајући да допусти посланику да вређа било кога на говорници, поготову жену. Казати за било коју жену да је ружна и то у парламенту, а председавајући седи и трепће… Али и посланици седе и слушају. Дотакла је Србија дно дна”, наводи се у једном коментару на наешем сајту.

Било је и грађана који сматрају да новинари Данаса не заслужују заштиту државе.

“Ви сигурно НЕ! Јер радите против државе и државне заједнице”, истиче се у том коментару.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси