Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Посланици постављају питања, телевизија Н1 поново на мети владајуће већине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 07. 2019.

Аутор: Бета Извор: Н1

Посланици постављају питања, телевизија Н1 поново на мети владајуће већине

Руски центар у Нишу, телевизија Н1, операција "Омча" и Драган Ђилас, теме су које су највише данас интересовале народне посланике у Скупштини Србије.

Користећи право да уторком на почетку седнице постављају питања надлежним органима, посланик Српске радикалне странке Александар Шешељ питао је премијерку Ану Брнабић шта је препрека да Руско-српски хуманитарни центар у Нишу добије дипломатски статус.

"Пошто НАТО који нас је бомбардовао има дипломатски статус и Канцеларију у оквиру Министарства одбране, зашто и поред бројних најава, то још није добио Руски центар који је спашавао наше грађане у поплавама", питао је Шешељ.

Посланик клуба Нова Србија - Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић затражио је објашњење од Министарства спољних послова када ће Србија реаговати на понашање челних људи Хрватске, који игнориши или јавно ниподаштавају одлуку суда о враћању ћирилице у Вуковар.

Вукадиновић се осврнуо на писање медија о наводном тајном плану за слом Србије названом "Омча".

Он је рекао да провладини медији пишу да у плану против Србије учествују владе водећих држава НАТО, као и из окружења, могу се очекивати политичка убиства лидера опозиционих странака и да западне силе настављају специјални рат против Србије.

Вукадиновић од МУП-а тражи одговор да ли има индиција да операција "Омча" и реална опасност постоји, или је реч о узнемиравању јавности.

Посланик Покрета социјалиста Бојан Торбица тражио је од надлежних да провере да ли телевизије Н1, Нова С и Спорт клуб емитују домаћи или страни емитери, да ли се њихово седиште налази у Луксембургу и да ли је Регулатрно тело за електронске медије проверило да ли постоје све дозволе за емитовање.

Александар Стевановић из Странке модерне Србије упитао је Министарство трговине, туризма и телекомуникације да испита одлуку Новог Пазара да забрани продају алкохола од 20 часова до јутра.

Стевановић сматра да се таквим одлукама ограничавају слободе, да трговци трпе велике губитке, док су угоститељи на добитку.

Стевановић је питао и како то да је једино "Ер Србија" испунила услове тендера за субвенционисане авио линије из Ниша.

Посланик Српске напредне странке Марко Парезановић обратио се РЕМ-у, УНС-у и НУНС-у због, како је оценио, незапамћеног гушења слободе медија коју чини Драган Ђилас. Парезановић тврди да је Ђилас од суда тражио да забрани помиње његовог имена у негативном контексту.

Парезановић је, како каже и сам један од оних које је Ђилас тужио за увреду и сматра да се таквим тужбама гуши слобода говора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси